Prokuratúra obvinila údajného mafiánskeho bosa Borbélyho

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Stb puta
Foto: SITA/Martin Havran

BRATISLAVA 10. októbra (WEBNOVINY) – Údajného mafiánskeho bosa Františka Borbélyho obvinili a žiadajú pre neho väzbu.

„Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry podal dnes (piatok 10. októbra 2014) návrh na vzatie do väzby na štyri obvinené osoby,“ informovala hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry Jana Tökölyová. Okrem Borbélyho stíhajú ďalšie tri osoby.

„Obvinení sú zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny a drogovej trestnej činnosti,“ uviedla Tökölyová. O väzbe bude rozhodovať v sobotu Špecializovaný trestný súd v Banskej Bystrici.

Borbélyho zadržala polícia v stredu 8. októbra. Denník Sme vtedy informoval, že išlo o drogovú činnosť. Polícia zatiaľ o prípade bližšie informácie neposkytuje. Denník Nový Čas pripomína, že meno podnikateľa Borbélyho figurovalo aj v mafiánskych zoznamoch, ktoré pred niekoľkými rokmi unikli z polície.

Na bratislavskom súde čelí Borbély obžalobe z vymáhania poplatkov od majiteľa už neexistujúcej bratislavskej krčmy. Mesačne údajne chcel sedemtisíc korún (232 eur). Podľa Nového Času v minulosti vypovedal na súde svedok, ktorý Borbélyho označil za jedného z bosov skupiny sýkorovcov. Obžalovaný označil výpoveď za bludy.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať