Titul hovorca roka obhájili Andrassy a Eliášová

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Foto: Mojhovorca.sk

BRATISLAVA 10. októbra (WEBNOVINY) – Anketa o najlepšieho hovorcu má víťazov. Vlaňajší titul obhájili a cenu Hovorca roka 2014 získali hneď dvaja hovorcovia – Ľubomír Andrassy a Zuzana Eliášová.

Po prvý raz sa Hovorcom roka stala Alexandra Donevová. Víťazov ôsmeho ročníka ankety vyhlásili dnes večer na podujatí Made in Media Party. Ako ďalej za organizátorov podujatia informovala agentúru SITA Zuzana Tichá, najlepších hovorcov v troch kategóriách vybrala deväťčlenná odborná porota.

Titul TOP Hovorca roka sa porota v tomto ročníku rozhodla neudeliť. Organizátor ankety – Asociácia hovorcov Slovenska tento rok zároveň neotvorila hlasovanie o hovorcovskú Malinu, teda o najhorší výkon hovorcu. Podľa predsedu Asociácie hovorcov Slovenska Milana Vangu je totiž cieľom ankety poukázať na pozitívne príklady profesionálnej a transparentnej komunikácie hovorcov a oceniť tých, ktorí kvalitne informujú verejnosť.

Hlasovali novinári

Víťaz kategórie Samospráva a neziskový sektor, riaditeľ kancelárie primátora hlavného mesta SR Ľubomír Andrassy, si ocenenie odniesol po štvrtý raz a stal sa najúspešnejším hovorcom v histórii ankety. Prvú trofej v kategórií štátna správa a štátny sektor získala hovorkyňa Ministerstva spravodlivosti SR Alexandra Donevová. Porota ocenila jej efektívnu komunikáciu s médiami, ktorá môže byť príkladom jej kolegom s niekoľkoročnými skúsenosťami. Hovorkyňa ČSOB Finančnej skupiny Zuzana Eliášová obhájila minuloročné víťazstvo v kategórii súkromný a komerčný sektor.

V ankete sa už štvrtý rok hlasovalo cez internet, na webstránke mojhovorca.sk. Rovnako ako vlani mohli hlasujúci sledovať mediálne výstupy hovorcov cez RSS kanál. Oproti minulému ročníku sa však zmenil systém hlasovania. „Svoj hlas mohli v prvom kole cez internet odovzdať iba novinári, pričom v každej z troch kategórií mohli hlasovať iba raz,“ informovala Zuzana Tichá z agentúry Made in Media. Z nominovaných hovorcov, ktorí od novinárov získali najviac hlasov, potom odborná porota určila víťazov v jednotlivých kategóriách.

Cenu TOP Hovorca roka neudelili

Odborná porota sa tento rok rozhodla, že neudelí cenu TOP Hovorca roka. Cena je určená hovorcovi za komunikovanie zložitých tém výnimočným spôsobom, a to pri zachovaní profesionality a efektívnosti. Zároveň sa Rada Asociácie hovorcov Slovenska v tomto roku rozhodla neorganizovať hlasovanie o cene hovorcovská Malina 2014.

Iniciatíva udeľovať ‚malinu‘ by mala vychádzať z novinárskej obce, nie zo stavovskej organizácie hovorcov,“ cituje tlačová správa k výsledkom ankety Hovorca roka 2014 predsedu Asociácie hovorcov Slovenska Milana Vangu. Web Mediálne.sk, ktorý patrí pod vydavateľstvo TREND Holding však avizoval, že pokračuje v tradícii poukazovania na chyby hovorcov. Svoje hovorcovské maliny by mal zverejniť v najbližších dňoch.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Ľubomír Andrassy