Opitý šofér nezvládol riadenie, v krvi mal vyše dve promile

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Nehoda
Tragická dopravná nehoda, ktorá sa stala medzi obcami Studienka a Malacky si vyžiadala jednu obeť a šesť zranených. Foto: SITA/KR PZ Bratislava

BRATISLAVA/KOŠICE 13. októbra (WEBNOVINY) – Takmer tri promile alkoholu v dychu mal 27-ročný Peter z okresu Trebišov, ktorý nezvládol riadenie a v obci Malý Horeš skončil po šmyku so Škodou Feliciou v plote rodinného domu.

Poškodením plota a elektromeru spôsobil škodu za tisíc eur. Po nehode nafúkal 2,52 promile. Namieste mu zadržali vodičský preukaz a umiestnili ho do cely. Ako uviedol hovorca košickej krajskej polície Alexander Szabó, opitému vodičovi hrozí ročné väzenie.

Muž skončil v policajnej cele

Ďalšieho opitého vodiča zadržala polícia v Sverepci v smere od Púchova na Považskú Bystricu v sobotu po ôsmej večer. Vodič Renaultu, 49-ročný Jaroslav z Považskobystrického okresu nafúkal 1,65 promile, pri opakovanej skúške až 1,71 promile alkoholu. Skončil v policajnej cele.

O treste, ktorým môže byť až rok väzenia, rozhodne sudca v super rýchlom konaní. O prípade informovala hovorkyňa trenčianskej krajskej polície Elena Antalová.

Zadržali aj vodiča nákladiaku

S 1,33 promile si v nedeľu ráno sadol za volant aj vodič nákladiaka MAN 32-ročný Vladimír z okresu Malacky. Hliadka ho zastavila na Slovnaftskej ulici v Bratislave. Opakovane nafúkal 1,21.

Predpoludním na Rádiovej ulici zastavili 46-ročného Štefana z Bratislavy na Peugeote Partner. V dychu mal 1,31 promile alkoholu, pri opakovanej skúške 1,27. Ako uviedla Karina Považanová z bratislavskej krajskej polície, obom hrozí ročné väzenie.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať