Muž nútil ženu vo vlaku, aby sa vyzliekla na toaletách

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Vlak
Foto: SITA / Diana Černáková

BRATISLAVA 14. októbra (WEBNOVINY) – Nepríjemný zážitok prežila žena, ktorá minulý týždeň cestovala rýchlikom R 609 z Bratislavy. Na toaletách vo vlaku ju napadol neznámy muž, ktorý od nej chcel, aby sa vyzliekla.

„Žena žiadala, aby jej dal pokoj a pustil ju. Keď pokračoval, začala sa brániť a roztrhla mu tričko,“ povedal Martin Wäldl z oddelenia komunikácie a prevencie kancelárie prezidenta Policajného zboru. Žena sa bránila, až kým podozrivý krik nezačuli železniční policajti. Tí sa dostali do WC a proti agresívnemu mužovi zakročili.

„Muža po zastavení vlaku v železničnej stanici Trnava odovzdali vyšetrovateľovi Policajného zboru, ktorý začal trestné stíhanie pre zločin sexuálneho násilia spáchaný v štádiu pokusu,“ ukončil Wäldl.

Muž si nafotil sex so ženou, potom ju vydieral

Nafotil si sexuálny styk so ženou, potom ju vydieral. Polícia predpokladá, že to neurobil po prvýkrát. Tridsaťsedemročný Libor z okresu Levice už čelí obvineniam z vydierania.

Ako agentúru SITA informovala žilinská policajná hovorkyňa Jana Balogová, na internete sa zoznámil so ženou z Turca a v januári ju navštívil. Spolu si potom užívali v aute. Libor si všetko proti jej vôli fotografoval a neskôr jej napísal, že súrne potreboval peniaze a tak fotky predal.

Žene ponúkol možnosť, že za 1200 eur dostane fotky späť. Peniaze mu poslala, no v júni sa ozval znovu a pritvrdil. Chcel 4000 eur a vyhrážal sa jej, že ublíži nielen jej, ale aj jej deťom, ak peniaze nedostane.

Keď chcel ďalšie peniaze, žena sa psychicky zrútila. Celkovo mu vyplatila štyritisíc eur. Liborovi v prípade dokázania viny hrozí trest na štyri až desať rokov. Stíhaný je vo väzbe. Je možné, že podobným spôsobom vydieral aj iné ženy, tie môžu napísať na e-mailovú adresu Okresného riaditeľstva PZ v Martine: sekretariat@orpzmt.sk.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia