Pivo Krušovice je najlepšie pivo plzenského typu na svete

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Krušovice Foto: Heineken Slovensko

BRATISLAVA 14. októbra (WBN/PR) – Značka Krušovice triumfovala víťazstvom na prestížnej svetovej súťaži World Beer Awards (WBA), ktorá sa už tradične koná každoročne na jeseň vo Veľkej Británii za účasti odborníkov z celého sveta.Krušovice Imperial získali svetové prvenstvo v kategórii ležiak plzenského typu roka 2014. Sú tak aktuálnou jednotkou medzi svetlými ležiakmi, ktoré sú najpredávanejšie na svete.

Výnimočne dobre zladené pivo plzenského typu, zmyselný pocit v ústach s nepoddajnou horkosťou, ktorá pretrvá na konci hrdla,“ tak charakterizoval chuť suverénneho svetového víťaza svojej kategórie predseda európskej časti poroty Adrian Tierney-Jones.

Zisk zlatej medaily potvrdil vysokú kvalitu, tradíciu a kráľovskú chuť, ktorú oceňujú aj naši pivári. Teší nás, že porota ocenila chuť dosiahnutú vyváženými a kvalitnými ingredienciami. Koniec koncov, túto kvalitu ocenil aj český kráľ Rudolf II., keď kúpil pivovar pre českú korunu. Pivo Krušovice sa aj dnes vyrába a dováža na Slovensko z Krušovíc,“ hovorí Peter Nikodem, brand manažér značky Krušovice.

Krušovice si môžu vychutnávať pivári ako svetlú desiatku a dvanástku, a mnohým ulahodia aj Krušovice Černé. Pre desiatku je typická sýtozlatá farba, výrazná plná pivná chuť, hustá krémová pena. Dvanástka má jemnú zlatú farbu, lahodnú horkosť a výbornú penivosť. Plnosť chuti, jemná chmeľová horkosť a chuť karamelu zasa potešia vyznávačov čiernych Krušovíc.

Dýcha históriou

História Kráľovského pivovaru Krušovice siaha až do 16. storočia. Prvý písomný doklad o pivovare pochádza z roku 1581, aj keď pivo sa v Krušoviciach varilo už oveľa skôr. Za svoju slávu však krušovické pivovarníctvo vďačí najmä cisárovi a českému kráľovi Rudolfovi II., ktorý v roku 1583 kúpil pivovar pre českú korunu. A hoci pivovar aj spôsob výroby piva sa od čias kráľa Rudolfa II. čiastočne zmenil, to najdôležitejšie zostalo rovnaké dodnes. Teda samotná receptúra, prvotriedny chmeľ – žatecký poloraný červeňák, slnkom pozlátený jačmenný slad, číra pramenitá voda z Křivoklátských hôr a predovšetkým láska a nadšenie sládkov, ktorí po stáročia uchovávajú krušovickú receptúru pre ďalšie generácie.

Čo je to World Beer Awards

Celosvetová degustačná súťaž World Beer Awards organizovaná vo Veľkej Británii oceňuje najlepšie medzinárodné pivné štýly. Uskutočňuje sa každoročne od roku 2007. Odborná porota formou slepých testov prideľuje ocenenia a zviditeľňuje „Najlepšie svetové pivá“ pre konzumentov a obchod po celom svete. Podmienkou je voľná dostupnosť piva v obchodoch. Informácie o výsledkoch Krušovíc nájdete na adrese: https://www.worldbeerawards.com/defaut?aspxerrorpath=/best.aspx.aspx

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie Heineken Slovensko