Naša spolupráca s Rakúskom zažíva najlepšie roky, tvrdí Fico

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Robert Fico
Sprava: Predseda vlády SR Robert Fico a spolkový kancelár Rakúska Werner Faymann počas prijatia predsedom vlády SR. Bratislava, 14. október 2014. Foto: SITA/Jozef Jakubčo

BRATISLAVA 14. októbra (WEBNOVINY) – Vzájomná spolupráca Slovenska a Rakúska zažíva momentálne najlepšie roky. Vyhlásil to v utorok v Bratislave počas spoločnej tlačovej konferencie s rakúskym spolkovým kancelárom Wernerom Faymannom slovenský premiér Robert Fico. Faymann navštívil Bratislavu pri príležitosti Slovensko-rakúskeho ekonomického fóra.

Podľa Fica Slovensko rozvíja z Rakúskom viaceré spoločné projekty, či už v oblasti informatizácie, boja proti nezamestnanosti alebo vzdelávania. „Sme tiež spojencami v oblasti zabezpečenia a posilnenia eura,“ povedal. Spoločné záujmy máme podľa Fica aj v oblasti energetického zásobovania a diverzifikácie zdrojov. Cieľom Slovenska je podľa neho do budúcnosti spoluprácu s Rakúskom ešte zintenzívniť.

Podľa spolkového kancelára Faymanna plánujú obe krajiny spoločne investovať do rozvoja vzdelávania, výskumu a vývoja a naďalej rozvíjať hospodárske vzťahy. „Ako priatelia hovoríme aj o citlivých témach, my sme napríklad jednoznační odporcovia jadrovej energie,“ povedal. Rozhovorom však naďalej podľa neho dominujú spoločné záujmy, ako je posilnenie hospodárskeho rastu alebo eliminácia vysokej nezamestnanosti medzi mladými ľuďmi.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Robert FicoWerner Faymann