Smer ide zabetónovať šéfov úradov práce, tvrdí Brocka

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Ministerstvo práce
Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny SR. Foto: SITA/Nina Bednáriková

BRATISLAVA 15. októbra (WEBNOVINY) – Smer-SD ide podľa poslanca Národnej rady SR Júliusa Brocku (KDH) zabetónovať vo svojich funkciách súčasných riaditeľov úradov práce.

Uviedol to v rozprave k návrhu novely zákona o orgánoch štátnej správy v oblasti sociálnych vecí, rodiny a služieb zamestnanosti, ktorou sa postavenie riaditeľa úradu práce zmení z politickej funkcie na funkciu vedúceho zamestnanca v štátnej službe. „Vláda ani nemodernizuje úrady práce, ani nezvyšuje ich efektivitu,“ povedal Brocka.

Od začiatku budúceho roka by sa predloženým návrhom novely zákona mala zrušiť právna subjektivita úradov práce, sociálnych vecí a rodiny ako rozpočtových organizácií. „Cieľom je zmodernizovať výkon štátnej správy tak, aby bola vykonávaná a organizovaná flexibilne, diferencovane podľa potrieb obyvateľov a regiónov, v ktorých žijú, a aby boli zabezpečené rovnaké podmienky pre všetkých občanov pri výkone štátnej správy v predmetnej oblasti,“ tvrdí ministerstvo práce a sociálnych vecí.

Podľa rezortu práce a sociálnych vecí sa týmto krokom zabezpečí lepšia koordinácia štátnej správy na úseku sociálnych vecí a služieb zamestnanosti. „Navrhované riešenie usporiadania miestnej štátnej správy, okrem zvýšenia kvality výkonu samotných odborných činností, zjednoduší riadiace vzťahy zjednotením riadiacej a kontrolnej činnosti,“ zdôvodňuje ministerstvo práce návrh novely zákona.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie MPSVR Ministerstvo práce sociálnych vecí a rodiny SRÚPSVaR Úrad práce sociálnych vecí a rodiny