'Postrach dôchodcov' je už za mrežami, polícia hľadá obete

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Kubica
Polícia vyzýva ľudí, aby sa prihlásili, ak sa stali obeťou Erika Kubicu (na snímke) alebo ich kontaktoval. Foto: SITA/KRPZ Bratislava

BRATISLAVA 16. októbra (WEBNOVINY) – Polícia vyzýva ľudí, aby sa prihlásili, ak sa stali obeťou Erik Kubica alebo ich kontaktoval. Kubica je známy ako „fantóm klenotníctiev“ či „postrach dôchodcov“.

Ako ďalej pre agentúru SITA uviedol hovorca Prezídia Policajného zboru SR Michal Slivka, každé svedectvo prispeje k úspešnému vyšetrovaniu. Kubica je totiž už za mrežami, zadržali ho v Sládkovičove.

Na hľadaného muža vydali súdy viaceré zatykače a v jednom prípade aj príkaz na dodanie do výkonu trestu, ktorý mu uložil Okresný súd v Galante za krádež vlani v decembri. Jeho obeťami boli podľa polície najmä staršie osoby, ktoré okrádal či podviedol pod rôznymi zámienkami. V niektorých prípadoch sa vydával za policajta alebo pracovníka SBS.

Kubica bol na úteku, trestu sa vyhýbal, skrýval sa na mnohých miestach a menil svoj výzor. Nakoniec ho však pátracia jednotka policajného prezídia zatkla v blízkosti železničnej stanice v Sládkovičove. Následne ho previezli priamo do ústavu na výkon trestu v Leopoldove, kde si odsedí trest za krádež v trvaní dva roky a osem mesiacov.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia