Policajti majú za sebou úspešnú raziu, zadržali dílerov drog

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Drogy
ilustračné foto Foto: Shutterstock

BRATISLAVA 17. októbra (WEBNOVINY) – Policajti boli úspešní a podarilo sa im zadržať a obviniť dvoch dílerov drog. Ako informoval agentúru SITA Martin Wäldl z oddelenia komunikácie a prevencie Kancelária prezidenta Policajného zboru, policajti Národnej kriminálnej agentúry zadržali 43-ročného Ivana D. z Banskej Bystrice, podozrivého z dílerstva pervitínu, 3-metylmetkatinónu (3-MMC), 4-metyletkatinónu (4-MEC) a mefedrónu, ktorý pôsobil v Žilinskom a Banskobystrickom kraji.

Tento muž sa podľa polície dlhodobo zaoberal predajom drog, na ktorých ukrývanie využíval rôzne objekty, najmä čiernu stavbu chaty v okrese Banská Bystrica.

Využíval mŕtve schránky

Na odovzdanie drog využíval aj tzv. mŕtve schránky, aby bol minimalizovaný osobný kontakt s užívateľmi drog alebo ďalšími dílermi. Pervitín podľa polície riedil syntetickými katinónmi, ktoré majú vo všeobecnosti stimulačné účinky a sú cenovo dostupnejšie ako pervitín.

Po tom, ako ho policajti zadržali a urobili domovú prehliadku a prehliadku motorového vozidla, zaistili omamné a psychotropné látky v hodnote približne 15 000 eur, veci na uskladnenie drog a manipuláciu s nimi (misky, váhy) a hotovosť 14 740 eur. Ivan D. je vo väzbe a v prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody od 10 do 15 rokov.

U ďalšieho dílera našli marihuanu a metamfetamín

Vo väzbe je aj 27-ročný Marek Ď., ktorý je podozrivý z pestovania a dílerstva marihuany. Mladý muž pôsobil v Novozámockom a Komárňanskom okrese.

Pri domovej prehliadke policajti našli 19 polovysušených rastlín marihuany, sedem zelených rastlín marihuany a jednu dávku metamfetamínu. Podozrivý sa podľa polície dlhodobo zaoberal pestovaním marihuany a na ukrývanie drog využíval rodinný dom v obci Svätý Peter v okrese Komárno.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať