Súdna rada si preklepne Harabinove vystúpenia k jej činnosti

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Harabin
Predseda Najvyššieho súdu SR Štefan Harabin. Foto: SITA/Jozef Jakubčo

BRATISLAVA 20. októbra (WEBNOVINY) – Súdna rada sa bude zaoberať na osobitnom zasadnutí stavom, v akom je justícia na Slovensku. Sudcovia krajských súdov k tomu pripravujú podklady, informácie by malo poslať aj ministerstvo spravodlivosti, konštatovala predsedníčka Súdnej rady SR Jana Bajánková.

Táto informácia odznela na pondelkovom zasadnutí Súdnej rady SR pri prerokovávaní žiadostí na presun troch sudkýň z Okresného súdu Bratislava I na bratislavský krajský súd. Členovia rady sa zhodli, že na súdoch chýbajú sudcovia.

„Mal by byť nadstav a nie podstav. Je to obraz biedy slovenského súdnictva,“ konštatoval podpredseda rady Ján Vanko. Otázku nedostatku sudcov by malo riešiť ministerstvo spravodlivosti, pripomenul Igor Burger. Upozornil, že na nových sudcov nie sú peniaze, ale sú peniaze na platenie prieťahov. „Tam je to potrebné zmeniť,“ dodal.

Na návrh podpredsedu rady Jána Vanka sa bude rada zaoberať aj písomnými a mediálnymi vystúpeniami jej bývalého šéfa Štefana Harabina k činnosti Súdnej rady SR. „Ide o vážne veci, ktoré nás stavajú do zlého svetla,“ uviedol. Členovia rady majú k dispozícii aj rešerše Harabinových vystúpení. Rada doplnila program aj diskusiu o rozpočte na budúci rok a návrhu na zmrazenie platov sudcov.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Jana BajánkováŠtefan Harabin
Firmy a inštitúcie Súdna rada SR