V Banskej Bystrici chcú podporiť majiteľov opustených psov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Pes utulok
Foto: archívne, SITA/Tomáš Benedikovič

BANSKÁ BYSTRICA 25. októbra (WEBNOVINY) – Banskobystričania, ktorí si osvoja psa z útulku či karanténnej stanice, by prvý rok od osvojenia nemali zaňho platiť mestu žiadnu daň. Vyplýva to z návrhu zmeny príslušného všeobecne záväzného nariadenia, ktorým sa bude mestské zastupiteľstvo zaoberať na najbližšom zasadnutí.

Cieľom návrhu je podľa jeho predkladateľa, mestského poslanca Martina Turčana podporiť občanov, aby sa namiesto kúpy psa rozhodli pre jeho osvojenie z útulku.

„Útulok aj mesto má záujem, aby tam psy dlho neboli. Odpustenie dane na jeden rok bude dobré gesto zo strany mesta, pričom dopad na rozpočet mesta bude minimálny. A aj útulky sa rady pochvália, že je taká možnosť,“ povedal pre agentúru SITA Turčan. Pripomenul, že osvojenie si psa z útulku je spojené s poplatkami, ktoré musí nový majiteľ zaplatiť za predchádzajúcu opateru psov.

Aktuálne platia majitelia psov chovaných v bytoch v Banskej Bystrici daň 36 eur ročne, za psy v rodinných domoch polovicu. Vlani si psa z útulku osvojilo zhruba 15 Banskobystričanov.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia