Obrazom: V Košiciach ticho protestovalo okolo sto ľudí

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Okolo sto ľudí ticho protestovalo v Košiciach
Občania tichým postojom vyjadrujú svoj názor na to, že o rodine a o ohrozovaných hodnotách majú právo rozhodovať všetci napríklad v referende a ich hlas je rovnocenný ako hlas sudcov či elít. Podujatie zorganizovala Aliancia za rodinu. Košice, 21. október 2014. Foto: SITA/Ivan Fleischer

KOŠICE 21. októbra (WEBNOVINY) – Okolo sto ľudí sa v utorok zhromaždilo na tichom proteste pred sídlom Ústavného súdu SR na košickej Hlavnej ulici. Tichým postojom vyjadrili podporu Aliancii za rodinu.

Obrazom: Okolo sto ľudí ticho protestovalo v Košiciach

Podľa nich o rodine a ohrozovaných hodnotách majú rozhodovať občania v referende. Postavili sa do troch radov s veľkými rozostupmi, aby nebrzdili premávku cyklistov a áut. Stáli tam mlčky, bez transparentov. Niektorí sa modlili, iní si čítali alebo sa potichu rozprávali.

Petícia Aliancie za rodinu žiada prezidenta republiky o vyhlásenie referenda o kľúčových otázkach manželstva a rodiny.

Prezident Andrej Kiska v súvislosti s petíciou a žiadosťou o vypísanie referenda sa 4. septembra obrátil na Ústavný súd SR, aby posúdil, či nie sú štyri referendové otázky v rozpore s ústavou, základnými ľudskými právami a slobodami zaručenými Ústavou SR a medzinárodnými dohovormi, pretože mal pochybnosti. Ústava hovorí, že predmetom referenda nemôžu byť základné práva a slobody, dane, odvody a štátny rozpočet.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Andrej Kiska
Firmy a inštitúcie Aliancia za rodinu