Obrazom: V Strážskom boli hasiči na nohách, cvičili taktiku

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
V Strážskom boli hasiči na nohách, cvičili taktiku
V stredu sa uskutočnilo taktické požiarne cvičenie v areáli chemického závodu v Strážskom (okres Michalovce). Strážske, 22. október 2014. Foto: ilustračné, SITA/Energochemica

STRÁŽSKE 23. októbra (WEBNOVINY) – V areáli chemického závodu v Strážskom v okrese Michalovce sa v stredu uskutočnilo veľké taktické cvičenie hasičov. Počas fingovaného požiaru hasiči preskúšali aj varovný a vyrozumievací systém.

V priemyselnom areáli zasahovalo takmer 20 hasičských vozidiel a vyše 50 hasičov. V areáli sa rozozvučili sirény s dvojminútovým kolísavým tónom a upozornením „Pozor, požiarny poplach“. Koniec poplachu tiež oznámili sirény dvojminútovým stálym tónom a upozornením „Koniec poplachu“.

Obrazom: V Strážskom boli hasiči na nohách, cvičili si taktiku

Ako informovala Anna Vojteková zo spoločnosti EnergoChemica Trading, cieľom bolo preveriť nakladanie s metanolom v spoločnostiach Chemko, a. s. Slovakia a DIAKOL s. r. o. Strážske, ale aj súčinnosť závodného hasičského útvaru Prvá hasičská, a. s. Strážske s ostatnými hasičskými jednotkami pri likvidácii mimoriadnej udalosti veľkého rozsahu.

Vojteková tiež uviedla, že cvičenie nariadilo na základe zákona o ochrane pred požiarmi Krajské riaditeľstvo Hasičského a záchranného zboru v Košiciach, ktoré chcelo takto preveriť pripravenosť prevádzkovateľov, závodného hasičského útvaru a ďalších hasičských jednotiek.

Veľké požiarne cvičenie podobného rozsahu sa naposledy uskutočnilo v oceliarni v Strážskom v roku 2011. Priamo v areáli chemických závodov sa taktické cvičenie konalo naposledy v roku 2003 a precvičovali tam likvidáciu požiaru skladov horľavých látok. Spoločnosť Chemko, a. s. Slovakia čaká na budúci rok preskúšanie havarijného plánu prevencie závažných priemyselných havárií.

V Strážskom boli hasiči na nohách, cvičili taktiku
Foto: SITA/Energochemica
V Strážskom boli hasiči na nohách, cvičili taktiku
Foto: SITA/Energochemica

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia