Na východe vyčíňali dažde, hladiny riek nebezpečne stúpli

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Povodne slovensko
Foto: SITA/Dušan Hein

KOŠICE 23. októbra (WEBNOVINY) – Výdatné zrážky spôsobili stúpanie hladín riek v Košickom kraji. Tretí stupeň povodňovej aktivity dosiahla v noci zo stredy na štvrtok riečka Roňava pri Michaľanoch. Jej hladina kulminovala v noci o jedenástej, kedy hladina dosiahla 263 cm.

Meteorológovia preto vo štvrtok vydali výstrahu prvého aj druhého stupňa pred povodňami.

VIAC SA DOČÍTATE TU.

Do rána však postupne klesala a o siedmej bola jej hladina na úrovni 122 cm, čo nedosahuje ani prvý stupeň povodňovej aktivity. Informuje o tom internetová stránka Slovenského hydrometeorologického ústavu.

Tretí stupeň povodňovej aktivity dosahovala v noci aj riečka Olšava, ktorej hladina kulminovala dnes o 5:30 na úrovni 256 cm a potom začala klesať. V súčasnosti hladina Olšavy dosahuje 184 cm, čo je prvý stupeň povodňovej aktivity, a má klesajúcu tendenciu.

Druhý stupeň povodňovej aktivity je na rieke Torysa pri Košických Olšanoch, kde hladina rieky ráno o siedmej dosahovala 335 cm. Prvý stupeň povodňovej aktivity je na rieke Hornád pri Kysaku i Ždani.

Dážď si nevyžiadal mimoriadne zásahy hasičov, podľa informácií z operačných stredísk hasiči odčerpávali vodu zo suterénu jedného domu v Rozhanovciach a na dvoch miestach v Košiciach.

Hydro
Foto: www.shmu.sk

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie SHMÚ Slovenský hydrometeorologický ústav