Biskupi sú zhrození a sklamaní z výrokov Flašíkovej Beňovej

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Benova flasikova smer
Europoslankyňa Monika Flašíková Beňová. Foto: SITA/Ján Slovák

BRATISLAVA 24. októbra (WEBNOVINY) – Konferencia biskupov Slovenska (KBS) je sklamaná z vyjadrení europoslankyne Moniky Flašíkovej Beňovej.

„Sme zhrození, že SR zastupuje v Európskom parlamente človek, ktorý neprejavuje úctu voči starým ľuďom a ľuďom s hlbokým náboženským presvedčením, ktorí sú pozitívnou súčasťou spoločnosti v Slovenskej republike i Európskej únii,“ povedal v piatok pre agentúru SITA hovorca KBS Jozef Kováčik. Europoslankyňa zasa KBS odkazuje, nech ju exkomunikujú. „Keď nie sú absolútne pripravení znášať kritiku od vlastných veriacich, tak ma môžu exkomunikovať,“ reagovala s tým, že aj ona je katolíčka.

Flašíková Beňová zverejnila na sociálnej sieti 19. októbra tento status: „Prekvapilo niekoho, že tí starí černokňažníci zasadali v princípe úplne zbytočne? A že celá synoda bola len sofistikovaný marketingový ťah slúžiaci na deklarovanie konzervativizmu a jeho moci medzi tými, ktorí kryjú pedofíliu, kokaín a Vatikánsku banku. Nuž, Boh ich vidí, chrapúňov starých.“

Vo štvrtok poslanec za KDH Jozef Mikloško v parlamente interpeloval generálneho prokurátora Jaromíra Čižnára pre výroky europoslankyne Flašíkovej Beňovej na adresu biskupskej synody vo Vatikáne.

VIAC SA DOČÍTATE TU.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Jozef KováčikJozef MikloškoMonika Beňová
Firmy a inštitúcie KBS Konferencia biskupov Slovenska