Černákovi sa zhoršil zdravotný stav, nemohol vypovedať

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Cernak
Niekdajší kamarát Mikuláša Černáka, Miloš K., dal podľa polície koncom deväťdesiatych rokov zavraždiť Miloša Piliara zo strachu. Foto: SITA/Jozef Habočík

BRATISLAVA 27. októbra (WEBNOVINY) – Doživotne odsúdeného bosa Mikuláša Černáka v pondelok z ilavskej väznice na Okresný súd Bratislava I nepriviezli pre zdravotné problémy. Černák mal v pondelok vypovedať ako svedok v procese s obžalovanými Radoslavom M. a Róbertom B. v kauze dvojnásobnej vraždy v Moste pri Bratislave z roku 2004.

Súd dostal na poslednú chvíľu faxom lekársku správu z Ilavy, kde lekár konštatuje, že Černák nie je zo zdravotných dôvodov schopný prevozu. Súdu oznámili, že koncom novembra má ísť na operáciu. Predseda senátu požiada väzenskú nemocnicu o informácie, čo je Černákovi, aká operácia ho čaká a kedy sa bude podľa lekárov môcť zúčastniť na hlavnom pojednávaní v Bratislave. Pondelkové pojednávanie tak odročili na neurčito.

Černák napísal list na generálnu prokuratúru, v ktorom tvrdí, že sa mu v minulosti Branislav Adamčo v ilavskej väznici priznal k účasti na dvojnásobnej vražde v Moste pri Bratislave. Adamčo je právoplatne odsúdený na doživotie za viacero trestných činov a figuruje aj ako jeden z obžalovaných v druhom procese, ktorý sa vedie tiež pre vraždu v Moste pri Bratislave. Adamčo sa k Černákovmu listu vyjadril na júlovom pojednávaní, označil ho za zmes bludov.

Prokurátorka trvá aj na výsluchu Nikolu P., ktorý tiež figuruje v druhom procese tejto vraždy. Predseda senátu sa v septembri vyjadril, že výsluch Nikolu P. ešte zváži. Obhajoba už nenavrhla ďalších svedkov, proces sa tak blíži k záveru. Nový obžalovaný Radoslav M. bol podľa prokuratúry skutočným objednávateľom vraždy expolicajta Juraja G., pričom strelci omylom v jeho aute zastrelili jeho desaťročného syna Riška a jeho vtedajšiu družku Henrietu.

Pôvodne orgány činné v trestnom konaní označili ako objednávateľa vraždy Karola M., ktorý je v Belize. Na súde už dlhšie pokračuje pojednávanie, v ktorom je obžalovaný Karol M. a údajní priami aktéri Branislav Adamčo, Nikola P. a Jozef B. Usvedčuje ich Peter T., ktorý bol tiež pri streľbe. Prokuratúra podala 15. apríla 2013 novú obžalobu v kauze vraždy v Moste pri Bratislave na spomínaných Radoslava M. a Róberta B. Navrhovala aj spojenie prípadov, čo sa nestalo.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Branislav AdamčoJozef B.Mikuláš Černák