Ministerstvo predalo vrtuľníky, záujem prejavila jedna firma

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Vrtuľníky MI 24 na Slovensku dolietali
V priestoroch vrtuľníkového krídla gen. pluk. Jána Ambruša v Prešove slávnostne ukončili letovú prevádzku bojových helikoptér MI-24. Rozlúčkový let na MI-24 vykonal veliteľ vrtuľníkového krídla plk. Miroslav Korba. Foto: SITA/Viktor Zamborský

BRATISLAVA 29. októbra (WEBNOVINY) – Ministerstvu obrany SR sa podarilo predať staré vrtuľníky. Ide o tri stroje Mi-24 vyrobené v rokoch 1985,1987 a 1988. Ako vyplýva zo zmluvy zverejnenej v Centrálnom registri zmlúv, vrtuľníky kúpila firma Kolumbus trade s.r.o. za 756 690 eur. Táto firma v elektronickej aukcii ako jediná prejavila o vrtuľníky záujem.

Z tlačového odboru Ministerstva obrany SR informovali agentúru SITA, že vrtuľníky typovej rady Mi-24 všetkých verzií prestali vzhľadom na ich vek a stav používať v septembri 2011. Momentálne majú vojaci k dispozícii vrtuľníky Mi-17. Minister obrany Martin Glváč minulý týždeň avizoval, že po nákupe lietadiel Spartan bude ďalším modernizačným projektom v armáde nákup viacúčelových vrtuľníkov. Ich nákup chce ministerstvo uzavrieť začiatkom budúceho roka.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Martin Glváč
Firmy a inštitúcie MO Ministerstvo obrany SR