V kauze bankomatová mafia obvinili sudcu, ktorý pochybil

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Bankomat
Foto: SITA/Viktor Zamborský

BRATISLAVA 30. októbra (WEBNOVINY) – Generálna prokuratúra vzniesla obvinenie proti sudcovi Jurajovi M. pre nečinnosť. Pre jeho chyby sa dostali v novembri 2013 a máji 2014 na slobodu údajní členovia tzv. bankomatovej mafie vrátane údajného šéfa skupiny Jána G. Informuje o tom portál Tvnoviny.sk.

Portál píše, že sudca M. pochybil prvýkrát v novembri minulého roka. Na slobodu sa vtedy dostali dvaja obvinení členovia bankomatovej mafie. Sudca totiž nestihol včas poslať dokumenty potrebné na predĺženie väzby. Sudca ich síce za mreže posadil, no obvinení si podali sťažnosť. Tú mal sudca poslať kolegom na krajský súd. Aj keď všetci sídlia v tej istej budove, nestihol to urobiť včas.

O pol roka neskôr sa na slobodu dostali ďalší muži. „Odvolací súd konštatoval, že predseda senátu okresného súdu v prejednávanej veci konal nesústredene. Zistil prieťahy najmä v nedostatočnom organizovaní hlavného pojednávania,“ vysvetlil v máji hovorca krajského súdu Pavol Adamčiak.

Z väzby sa tak dostal aj údajný šéf skupiny Ján G. Portál uvádza, že práve po jeho zatknutí pred troma rokmi polícia vyhlásila koniec bankomatovej mafie. A chybu skonštatovali opäť Jurajovi M.

Bankomatová mafia sa preslávila svojou metódou krádeží. Pomocou luxusného auta vytrhávali bankomaty zo stien, pripomína portál tvnoviny.sk. Obžalovaní v tejto veci mali za mrežami čakať na rozhodnutie súdu.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia