Na Štefánikovej ulici dokončili nové biznis centrum

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Nová administratívno-obchodná budova Business Garden na Štefánikovej ulici 15 v Bratislave Foto: ITB Development

BRATISLAVA 31. októbra (WBN/PR) – Po necelých dvoch rokoch bola dokončená výstavba administratívno-obchodnej budovy Business Garden na Štefánikovej ulici 15 priamo oproti prezidentskej záhrade. Projekt realizovala spoločnosť ITB Development a architektonické štúdio Šebo/Lichý. Nové biznis centrum priamo v historickom centre hlavného mesta poskytuje približne 5000 metrov štvorcových úžitkovej plochy.

Objekt má celkovo 3 podzemné a 9 nadzemných podlaží plus technológiu na streche a v suteréne. V podzemných podlažiach sú umiestnené garáže a technické zázemie stavby. Vjazd do podzemných garáží je riešený priamo zo Štefánikovej ulice jednosmernou rampou riadenou semaforom. Vjazd do garáže na prízemí je zozadu z Flóglovej ulice.

Busniss Garden je z časti rekonštrukciou a z časti novostavbou na mieste dvoch pôvodne susediacich budov postavených v päťdesiatych a v sedemdesiatych rokoch minulého storočia. Ich uličné fasády boli dôkazom vtedajšej architektúry, napriek tomu sa architekti rozhodli zachovať ich pôvodných charakter a použiť typické materiály. Podarilo sa zrepasovať a nainštalovať späť na fasádu v mierne upravenej polohe aj názov Železničného staviteľstva vzbudzujúci rôzne emócie.

Zámerom súčasnej rekonštrukcie bolo adaptovať budovy v zlom technickom stave na modernú a flexibilnú administratívnu budovu, pri zachovaní génia loci jednej z najvýznamnejších ulíc Bratislavy. Zároveň bol kladený dôraz na vytvorenie novej modernej tváre dvorovej fasády, ktorá neobmedzí flexibilitu interiéru a vnesie do nádvoria súčasnú estetiku doplnenú, prírodným prostredím„, poznamenal na tlačovej konferencii k otvoreniu Business Garden člen architektonického tímu Ing. arch. Tomáš Šebo.

Business Garden svojou realizáciou súčasne patrí medzi tzv. zelené budovy. Jednotlivé kancelárske priestory majú individuálne napojenia a merania médií, vrátane spotreby elektrickej energie, vody, chladu a tepla. Prví nájomníci sa začnú do budovy sťahovať už koncom tohto roka.

Parter budovy by mali obsadiť reštaurácia a kaviareň. „Plnú obsadenosť Busines Gardenn očakávame do jeden a pol roka,“ hovorí konateľ developerskej spoločnosti ITB Development Ivan Rolný.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia