V Novákoch zasahovali hasiči, horelo v chemických závodoch

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
V Galante horela lakovňa, zasahovali dve desiatky hasičov
Hasiči zlikvidovali rozsiahly požiar lakovne v Galante. Požiar im nahlásili v nedeľu popoludní, po príchode na miesto bola lakovňa celá v plameňoch a spod strešnej konštrukcie vychádzal hustý dym. Na mieste zasahovalo 34 hasičov. Galanta, 26. október 2014. Foto: SITA/HaZZ Galanta

NOVÁKY 31. októbra (WEBNOVINY) – Požiar v Nováckych chemických závodoch (NCHZ) sa v piatok popoludní podarilo lokalizovať. Vypukol v piatok nadránom a spôsobil ho skrat na prvom poschodí trafostanice s elektrickými káblovými rozvodmi.

„V spoločnosti FORTISCHEM a. s. došlo preto k výpadku elektrickej energie a prevádzku výrobných závodov museli odstaviť. V súvislosti so vzniknutou udalosťou nedošlo k ohrozeniu alebo poškodeniu zdravia zamestnancov spoločnosti. Vznik tejto udalosti neohrozil ani okolité obyvateľstvo a životné prostredie,” uviedla hovorkyňa spoločnosti Anna Vojteková.

Na mieste zasahovalo 15 hasičov zo Závodného hasičského útvaru, vypomáhalo im aj niekoľko príslušníkov hasičského zboru v Prievidzi. Na mieste bol aj krajský riaditeľ Hasičského a záchranného zboru v Trenčíne.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia