Na Liptove našli rekordný arzenál munície z druhej svetovej

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Municia
Najväčší nález vojnovej munície v Žilinskom kraji zaznamenala polícia na Liptove. Bratislava, 3. november 2014. Foto: SITA/KR PZ Žilina

LIPTOV/KOŠICE 4. novembra (WEBNOVINY) – Najväčší nález vojnovej munície v Žilinskom kraji zaznamenala polícia v piatok 31. októbra na Liptove. Nález jedného delostreleckého náboja kalibru 82 mm z druhej svetovej vojny ohlásil na linke 158 miestny muž, ktorý bol na prechádzke.

Policajný pyrotechnik však po príchode na miesto detektorom kovov odhalil v okolí ďalších 65 delostreleckých striel a delostreleckých zapaľovačov. Všetka munícia bola plne funkčná. Pyrotechnik ju zaistil na likvidáciu, uviedla hovorkyňa žilinskej krajskej polície Jana Balogová.

Nález munície z druhej svetovej vojny v lese pri Košickom Klečenove v okrese Košice-okolie ohlásil v nedeľu predpoludním 45-ročný muž.

Policajní pyrotechnici zaistili 112 delostreleckých mín kalibru 82 mm, 17 delostreleckých granátov kalibru 75 mm, osem ručných granátov RG 42, tri delostrelecké míny kalibru 107 mm, delostrelecký granát kalibru 105 mm a ďalší kalibru 50 mm. Jeden granát s poškodenou poistkou zlikvidovali na mieste, informoval hovorca košickej krajskej polície Alexander Szabó.

Polícia upozorňuje občanov, aby nález munície hlásili na linku 158. Za žiadnych okolností ju nesmú chytať alebo premiestňovať ju.

Municia
Foto: SITA/KR PZ Košice

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia