V Snine SPPoločne otvárame náučný dopravný chodníček

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať

BRATISLAVA 4. novembra (WBN/PR) – V stredu, 5. novembra, slávnostne otvoríme dopravný chodníček v areáli Základnej školy na Komenského ulici v Snine. Projekt bol zrealizovaný vďaka finančnej podpore verejnoprospešného programu SPPoločne, ktorý v tomto roku vyhlásili SPP a Nadácia SPP.

Novootvorený náučný chodníček priblíži prostredníctvom svojich informačných panelov krásy a zaujímavosti v danom regióne, a zároveň sa stane relaxačným miestom. „Vybudovali sme aj oddychovú zónu s novými lavičkami a hojdačkami,“ hovorí Katarína Krivjančinová, riaditeľka Základnej školy a dodáva, „veľmi nás však teší dopravné značenie, ktoré je súčasťou chodníčku. Deti na bicykli alebo kolobežke si budú môcť nacvičovať jazdenie podľa predpisov.“

Národný park Poloniny a Chránená krajinná oblasť Vihorlat sú prírodným dedičstvom regiónu, rovnako dôležitá je aj zátopová oblasť Starina, kde má korene väčšina žiakov školy. Takéto a ďalšie informácie sa budú môcť žiaci z informačných panelov dozvedieť.

Sme radi, že sme v rámci tretieho ročníka SPPoločne pomohli pri realizácii projektu, vďaka ktorému sa inak nevyužívaný priestor premenil na relaxačno-náučné miesto pre deti z materských a základných škôl v okolí,“ vyjadrila sa Ľubica Oreská, špecialista korporátneho imidžu, CSR a sponzoringu, SPP.

Projekt „Relaxačno – náučno – poznávací dopravný chodníček“ bol zrealizovaný vďaka finančnej podpore programu SPPoločne, ktorý úspešne prebieha už tretí rok pod záštitou spoločnosti SPP a Nadácie SPP. Je založený na adresnej pomoci konkrétnym ľuďom a komunitám vo všetkých regiónoch Slovenska. Základným kameňom účasti v programe je prihlásenie projektu do jednej z dvoch kategórií: SPPoločne pre ľudí a SPPoločne pre domovinu. Následne prebieha užší výber projektov odbornou hodnotiacou komisiou a verejné on-line hlasovanie. Počas tretieho ročníka projektu si finančnú pomoc v celkovej výške 200 000 eur nakoniec rozdelilo 37 projektov, medzi nimi aj vynovený školský dvor Základnej školy na Komenského ulici v Snine.

Viac informácií o programe je možné získať na stránke www.sppolocne.sk.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať