Zdravotníctvo bude v rukách lekára, pôsobil vo firme Penty

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Zuzana Zvolenská
Ministerka zdravotníctva SR Zuzana Zvolenská podpisuje dekrét o ostúpení počas prijatia demisie odstupujúcej ministerky zdravotníctva a vymenovania nového ministra zdravotníctva SR prezidentom SR. Bratislava, 6. november 2014. Foto: SITA/Jozef Jakubčo

BRATISLAVA 6. novembra (WEBNOVINY) – Prezident SR Andrej Kiska prijal vo štvrtok demisiu ministerky zdravotníctva Zuzany Zvolenskej (nominantka strany Smer-SD), za nového šéfa rezortu zároveň vymenoval doterajšieho štátneho tajomníka Viliama Čisláka.

Ministerstvo zdravotníctva tak bude opäť v rukách lekára. Vláda po odchode vyštudovanej právničky Zuzany Zvolenskej bude čisto v mužskom zložení. Meno nového štátneho tajomníka zatiaľ nie je známe.

Zvolenská sa vzdala funkcie v pondelok po výzve premiéra Robera Fica. Dôvodom bol nákup drahšieho CT prístroja v piešťanskej nemocnici. Zvolenská stihla ešte v deň oznámenia svojej demisie odvolať ministerstvom nominovaných členov správnej rady nemocnice.

Riaditeľka nemocnice Mária Domčeková však tender, ktorého víťazom sa stala firma Medical Group SK, obhajuje. V tejto spoločnosti v minulosti pôsobil predseda parlamentu Pavol Paška.

Zvolenská neprezradila kam povedú jej kroky

Prezident vyjadril presvedčenie, že nový minister bude klásť na prvé miesto pacientov. Očakáva od neho, že občanom povie, ako zabráni prípadom, ako bol ten v piešťanskej nemocnici tak, aby sa už niečo podobné neopakovalo. Zároveň vyzval na jeho dôsledné prešetrenie.

„Po tom všetkom, čo sa o peniazoch v zdravotníctve hovorí, asi nadišiel čas, aby tak ako vláda bojuje s daňovými únikmi finančnou kobrou, aby aj zdravotníctvo malo svoju kobru a aby sa začal seriózny boj proti obohacovaniu sa v zdravotníctve,“ povedal Kiska. Zvolenskej aj napriek okolnostiam, za ktorých odchádza, poďakoval za úsilie a čas, ktorý venovala práci vo vláde.

Odporúčame aj:

Smer bude chcieť zamiesť kauzu CT pod koberec, tvrdí Bugár

Prípad piešťanského CT bol len zámienkou, myslí si odborník

Fico radí Paškovi zažalovať opozíciu, Raši ministrom nebude

Čižnár chce preskúmanie kauzy, pre ktorú odvolali Zvolenskú

Opozícia, chce preveriť tendre firmy, v ktorej pôsobil Paška

Analytik: Zmajkovičová a Zvolenská to nemohli spískať samé

Zvolenská ako ministerka končí, odstupuje aj Zmajkovičová

Odstúpenie Zvolenskej je treťou zmenou vo Ficovej vláde

Nákup CT je podľa opozície Paškov biznis, chcú aj jeho hlavu

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Andrej KiskaDušan ČaplovičIvan GašparovičIveta LazorováJán PočiatekJán RichterĽubomír JahnátekMarek MaďaričMária DomčekováMartin GlváčMiroslav LajčákPavol PaškaPeter KažimírPeter PellegriniPeter ŽigaRobert KaliňákTomáš BorecTomáš MalatinskýViliam ČislákZuzana Zvolenská