Koncert k výročiu revolúcie rušia, dôvodom je spolitizovanie

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Revolucia
Pohľad na propagačný leták k oslavám Novembra. Kancelária predsedu NR SR sa rozhodla akciu zrušiť. Bratislava, 7. november 2014. Foto: SITA/Jozef Jakubčo

BRATISLAVA 7. novembra (WEBNOVINY) – Koncert na bratislavskom zimnom štadióne, ktorý mal byť vyvrcholením osláv k 25. výročiu 17. novembra, Kancelária Národnej rady SR zrušila.

Na koncerte mali vystúpiť kapely Tublatanka, Iné Kafe, Polemik, Majk Spirit či Vašo Patejdl. Majk Spirit neskôr svoju účasť na akcii odmietol, od účasti ho odhováral predseda SaS Richard Sulík.

Vzhľadom na hystériu a spolitizovanie tohto koncertu, vyvíjanie tlaku na jednotlivých umelcov zo strany niektorých politikov, extrémistov a radikálov, rozhodli sme sa toto podujatie zrušiť. Na koncerte nebolo v pláne vystúpenie žiadneho politika, malo to byť len stretnutie mladých ľudí s kvalitnou a dobrou hudbou a spomienkou na dôležitý medzník v našej histórii,“ uviedol pre agentúru SITA hovorca predsedu parlamentu Pavel Chovanec.

Aj preto, že v rôznych diskusiách na internete sa objavujú agresívne vyjadrenia a výzvy k násiliu, ktoré by mohli viesť k bezpečnostným rizikám pre ostatných návštevníkov koncertu, sa toto podujatie konať nebude, dodal. Pripomenul, že pred piatimi rokmi zorganizovala Národná rada SR hudobné podujatie pri príležitosti osláv 20. výročia 17. novembra v Mlynskej doline za účasti asi štyritisíc divákov. „Aj preto, že krédo 17. novembra bola túžba po slobodnom pluralitnom parlamentarizme. Túto myšlienku sme sa rozhodli podporiť podobným spôsobom aj teraz, v rámci 25. výročia nežnej revolúcie,“ vysvetlil s tým, že plánovaný koncert rušia pre politizáciu podujatia.

Veľmi si vážime študentov a ľudí, ktorí stáli na námestiach a túžili po slobode. Zároveň sa chceme touto cestou poďakovať účinkujúcim, ktorí boli ochotní vystúpiť, bohužiaľ sú už dva dni vystavení neuveriteľnému tlaku a napádaniu. Zároveň sa chceme ospravedlniť všetkým slušným ľuďom, ktorí sa na tomto apolitickom koncerte chceli zúčastniť a vyjadriť svoj postoj k 17. novembru,“ uzavrel Chovanec.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Majk SpiritPavol PaškaRichard SulíkVašo Patejdl
Firmy a inštitúcie NR SR Národná rada Slovenskej republiky