Policajti stopli na diaľnici cestných pirátov, šli 200 km/h

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Auto pokuta rychlost cestny pirat tachometer
Foto: ilustračné, Thinkstock

BRATISLAVA 6. novembra (WEBNOVINY) – Policajti v stredu zastavili hneď dvoch cestných pirátov, ktorí sa rútili po slovenských diaľniciach neprimerane rýchlo. Obom pritom hliadky namerali okolo neuveriteľných 200 kilometrov za hodinu.

Slovenský cestný pirát, ktorý jazdil po diaľnici D1 vyše dvestokilometrovou rýchlosťou, prišiel nielen o vodičský preukaz, ale hrozí mu aj vysoká pokuta a zákaz šoférovať až na tri roky.

Ako agentúru SITA informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Baloghová, nebezpečného 32-ročného vodiča odhalili v stredu ráno policajti špeciálneho dopravného oddelenia, známi ako „Kobra“. Na diaľnici D1 medzi Trnavou a Bratislavou, kde je povolená rýchlosť 110 km/h, jazdil rýchlosťou až 208 km/h. Ohrozoval nielen seba, ale i ďalších vodičov.

Mužovi zadržali vodičák

„Policajti neváhali, jeho priestupok zadokumentovali, a aby svojou jazdou neohrozoval ostatných, alebo nespôsobil dopravnú nehodu, vodiča okamžite zastavili. Policajti boli nekompromisní a na mieste mu zadržali vodičský preukaz,“ informovala Baloghová.

Vodič mal s rýchlou jazdou problémy aj v minulosti a do karty vodiča mu tak pribudlo ďalšie prekročenie rýchlosti. „V takýchto prípadoch môže správny orgán uložiť pokutu od 150 do 800 eur a zákaz viesť motorové vozidlo do troch rokov,“ dodala hovorkyňa policajného prezídia.

Nemec jazdil zbesilo po D2

Polícia v stredu zastavila aj druhého cestného piráta, tentoraz na diaľnici D2. Ako agentúru SITA informovala hovorkyňa bratislavskej krajskej polície Karina Považanová, pozornosti diaľničných policajtov neunikol krátko pred 22:00 hodinou.

Na diaľnici v smere do Českej republiky prekročil 37-ročný občan Nemecka na Volkswagene povolenú rýchlosť o 64 km/h, keď jazdil rýchlosťou až 194 km/h. Nezodpovednému vodičovi policajti dali blokovú pokutu 500 eur.

Polícia opätovne apeluje na vodičov, aby dodržiavali predpísanú rýchlosť, jazdu prispôsobili stavu vozovky a počasiu. Precenenie schopností v spojení s rýchlou jazdou máva totiž často tragické následky, dodala Považanová.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia