V stredu sa udrží teplé počasie, pozor si dávajte na hmly

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Hmla
Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 12. novembra (WEBNOVINY) – Na Slovensko bude aj v stredu pokračovať od juhu prílev teplého vzduchu.

V stredu bude polojasno až oblačno. Spŕchne len ojedinele. Najvyššia denná teplota dosiahne 11 až 17 stupňov Celzia, fúkať bude východný až juhovýchodný vietor rýchlosťou 5 až 20 kilometrov za hodinu.

Počasie
Foto: shmu.sk

Slovenský hydrometeorologický ústav vydal na stredu výstrahy pred hmlou. V Banskobystrickom, Trenčianskom, Košickom, Prešovskom a Žilinskom kraji sa miestami očakáva výskyt hmiel s dohľadnosťou 50 – 300 metrov. „Znížená dohľadnosť predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre dopravné aktivity. Výskyt hmiel s uvedenou dohľadnosťou je v danej ročnej dobe a oblasti bežný, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu,“ uvádza SHMÚ. Výstraha platí do 10:00 hodiny.

Počasie
Foto: shmu.sk

Vo štvrtok začne počasie v strednej Európe ovplyvňovať brázda nízkeho tlaku vzduchu, spojená so zvlneným studeným frontom. Bude oblačno až zamračené, na východe bude oblakom menej. Miestami sa môže vyskytnúť hmla.

Na niektorých miestach môžeme očakávať dážď alebo prehánky, najmä na západe. Teplota mierne poklesne, a to na 10 až 15 stupňov Celzia.

Počasie vo štvrtok
Foto: shmu.sk

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia