Špeciálny súd súhlasil s prepustením Salmanovovcov z väzby

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Salmanov
Podnikateľov Salmanovovcov zachytilo ,v akcii' video. Foto: Youtube.com

BRATISLAVA 11. novembra (WEBNOVINY) – Senát Špecializovaného trestného súdu dnes vyhovel žiadosti podnikateľa Sergeja Salmanova a jeho syna Alexandra Salmanova na prepustenie z väzby.

Hovorkyňa súdu Katarína Kudjáková informovala agentúru SITA, že podľa súdu dôvody väzby pominuli. Muži sú obžalovaní z uplácania bývalej riaditeľky daňového úradu v Šamoríne Márie Z. a súd v utorok ukončil dokazovanie. Keďže prokurátor podal sťažnosť, o väzbe musí rozhodnúť Najvyšší súd SR. Pojednávanie je odročené na 28. novembra, keď by mali odznieť záverečné reči. Rozsudok by mal padnúť 3. decembra.

Sergej Salmanov so synom Alexandrom čelia obžalobe z uplácania bývalej riaditeľky daňového úradu v Šamoríne Márie Z. za to, že zabezpečí bezproblémové vyplácanie nadmerných daňových odpočtov pre ich firmy.

Video: Podnikateľov Salmanovovcov zachytilo pri čine video

https://www.youtube.com/watch?v=ypQSYlHqQdc

Podľa údajnej dohody mala dostávať desiatok z nadmerných daňových vratiek, čo jej celkovo vyšlo na 290-tisíc eur, z ktorých si 50-tisíc prevzala. Mária Z. na pojednávaní všetko potvrdila. Rovnako priznala, že jej dal Sergej Salmanov 33-tisíc eur, ktoré odovzdala ako sponzoring pre stranu Smer-SD, aby sa stala šéfkou daňového úradu.

Aj Ľubomír S., bývalý spoločník Sergeja Salmanova, na súde tvrdil, že sprostredkovane vedel o tom, že jej pomohol k funkcii. „On (Sergej S. -poznámka SITA) za Máriu Z. zaplatil nejaké peniaze.“ Práve tento svedok dal polícii medializovanú nahrávku z kancelárie Sergeja Salmanova, kde si údajne s daniarkou dohadovali podrobnosti, ako si preberie províziu. Obžalovaný podnikateľ Sergej Salmanov podľa jeho bývalého obchodného partnera korumpoval pracovníkov viacerých daňových úradov.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Salmanovovci