Čachtický hrad získal ocenenie od britských novinárov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Čachtický hrad dostal ocenenie
Čachtický hrad a obec Čachtice označili britskí novinári za výnimočný turistický projekt, ktorý odporúčajú navštíviť. Foto: SITA/Tomáš Somr

ČACHTICE 13. novembra (WEBNOVINY) – Britské združenie cestovateľských novinárov (British Guild of Travel Writers) udelilo Čachtickému hradu a obci Čachtice mimoriadnu cenu. Túto lokalitu v Trenčianskom kraji označili britskí novinári za výnimočný turistický projekt, ktorý odporúčajú navštíviť.

Ocenenie udelilo združenie počas veľtrhu cestovného ruchu World Trade Market v Londýne. Priamo na mieste ocenenie prevzali zástupcovia Slovenskej agentúry pre cestovný ruch.

Čachtický hrad nominoval britský novinár

Čachtický hrad spolu s obcou Čachtice nominoval na ocenenie britský novinár John Malathronas, ktorý v júli tohto roka navštívil Trenčiansky kraj. Infocestu britského novinára zabezpečil Trenčiansky samosprávny kraj v spolupráci so Slovenskou agentúrou pre cestovný ruch. Cieľom cesty bolo prezentovať systém strážnych hradov na Považí, vrátane Čachtického hradu.

Obrazom: Čachtický hrad dostal ocenenie

Malathronas si so záujmom prezrel niekdajšie sídlo Alžbety Báthoryovej, expozíciu v Draškovičovom kaštieli a Kostol sv. Ladislava, kde bola grófka údajne pochovaná. Navštívil aj podzemné priestory a pozostatky bývalého kaštieľa rodiny Nadášdyovcov, ktoré v súčasnosti slúžia na skladovanie vína s označením Báthoryčkina krv, ktoré vyrába miestne poľnohospodárske družstvo.

Článok o Čachticiach bol zverejnený na CNN Travel

Výstupom z návštevy britského novinára v Trenčianskom kraji bol článok, ktorý John Malathronas zverejnil na renomovanom cestovateľskom portáli CNN Travel.

Čachtický hrad, opradený legendami o krvavej grófke Alžbete Báthoryovej, má za sebou rekonštrukciu hradieb a obnovu niektorých ďalších častí za približne 1,2 milióna eur. Po dvojročnej rekonštrukcii ho otvorili v júni tohto roku. Obec získala na práce peniaze z eurofondov. Agentúru SITA o ocenení informovala Petra Hinková Čimová, hovorkyňa Trenčianskeho samosprávneho kraja.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať