Sociálnu pracovníčku z kauzy utýranej Lucky (†5) budú súdiť

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Lucka luknarova
Bývalý trnavský arcibiskup Róbert Bezák počas smútočného obradu na pohrebe utýranej Lucky Luknárovej na cintoríne v Ružinove. Bratislava, 4. apríl 2013. Foto: SITA/Gabriel Kuchta

BRATISLAVA 12. novembra (WEBNOVINY) – V kauze utýranej Lucie Luknárovej sa bude konať ďalší súdny proces, a to so sociálnou pracovníčkou. Tá totiž podala odpor voči trestnému rozkazu, ktorým dostala dva roky podmienečne.

„Proti trestnému rozkazu bol obvinenou podaný odpor, preto Okresný súd Bratislava II v tejto trestnej veci vytýči termín hlavného pojednávania,“ uviedol hovorca bratislavských súdov Pavol Adamčiak.

Obrazom: Utýranú Lucku pochovali na ružinovskom cintoríne

Sociálnu pracovníčku M. H. obvinila polícia vo februári, stíhajú ju pre porušenie povinnosti pri starostlivosti o Lucku. Súd jej vymeral koncom októbra dva roky podmienečne za nedbanlivostný prečin marenia úlohy verejným činiteľom. Žena dostala zároveň zákaz pracovať v pozícii verejného činiteľa na päť rokov.

Otčimovi a matke dievčatka vymeral Okresný súd Bratislava I dňa 16. októbra zatiaľ neprávoplatné tresty väzenia. Juraja H. odsúdil na 17 rokov, jeho manželku a matku dievčaťa Alexandru H. na 14 rokov. Dvojicu uznal súd vinnú z týrania dievčatka. Juraj H. dostal navyše 18 mesiacov za neoprávnené užívanie bytu. Prokuratúra žiadala odsúdiť dvojicu za vraždu a udeliť trest aspoň 20 rokov. Podľa súdu to však nebolo možné, keďže sa nepodarilo preukázať úmysel dievča usmrtiť.

Lucia Luknárová by mala v súčasnosti desať rokov. Luciu pochoval na ružinovskom cintoríne v Bratislave vlani 4. apríla bývalý trnavský arcibiskup Róbert Bezák. Päťročnú Luciu podľa vyšetrovateľov na smrť ubil jej otčim v jednom z bytov v bratislavskom Ružinove. Prípad sa dostal na verejnosť v septembri 2012.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Arcibiskup Róbert BezákJuraj H.Lucia LuknárováRóbert Bezák