Politológ: Kiska sa prejavil konzervatívnejšie ako zvyčajne

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Kiska
Prezident Andrej Kiska sa zrejme cítil na summite NATO nepríjemne aj pre postoje Roberta Fica k sankciám Únie voči Rusku. Foto: archívne, SITA/Jozef Jakubčo

BRATISLAVA 13. novembra (WEBNOVINY) – Prezident Andrej Kiska sa pri vyjadreniach o otázkach pripravovaného referenda o ochrane rodiny prejavil konzervatívnejšie, ako u neho bolo v minulosti zvykom. Pre agentúru SITA to povedal politológ Grigorij Mesežnikov. Reagoval tým na Kiskove vyhlásenia, že za dve z troch referendových otázok by hlasoval kladne.

„V minulosti, napríklad vo volebnej kampani, boli jeho názory na hodnotové témy neutrálnejšie alebo liberálnejšie,“ povedal Mesežnikov. Podľa neho môžu prezidentove konzervatívnejšie postoje ovplyvniť alebo zmeniť vzťah niektorých spoločenských skupín k nemu. Mesežnikov zároveň zdôraznil, že oceňuje prezidentovu úprimnosť.

„U predchádzajúcich prezidentov nebolo bežné, aby sa takto otvorene vyjadrovali k citlivým spoločenským otázkam.“ Ocenil aj Kiskov postup pri problematike vyhlásenia referenda a referendových otázok. Prezident podľa neho svojím konaním prejavil rešpekt k ústave a ústavným zvyklostiam.

Prezident Andrej Kiska v stredu prezradil, ako bude hlasovať v referende o ochrane rodiny, ktoré iniciovala Aliancia za rodinu.

VIAC SA DOČÍTATE TU.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Andrej KiskaGrigorij Mesežnikov
Firmy a inštitúcie Aliancia za rodinu