Bývalého štátneho úradníka, čo spreneveril 27 áut, stíhajú

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Ministerstvo_hospodárstva
Budova Ministerstva hospodárstva SR. Foto: SITA/Tomáš Benedikovič

BRATISLAVA 14. novembra (WEBNOVINY) – V kauze sprenevery 27 áut na ministerstve hospodárstva policajti stíhajú 28-ročného Dominika V. z Bratislavy.

Vyšetrovateľ obvinil bývalého referenta dopravy na ministerstve z pokračovacieho obzvlášť závažného zločinu sprenevery. Vo väzení môže stráviť desať až 15 rokov. Informovala o tom bratislavská policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová.

Dominik autá jednoducho predal

Podľa policajtov Dominik od augusta 2013 do apríla 2014 spreneveril 27 služobných áut rezortu v obstarávacej hodnote 775-tisíc eur. Vozidlá mal v správe, staral sa o ich servis, údržbu a prideľovanie zamestnancom ministerstva. Išlo o autá VW Golf, VW Passat, VW Caravelle, Peugeot 407, Citroën C-Zero, Kia Ceed, Škoda Octavia, Audi A6.

Devätnásť áut predal podľa polície fyzickým aj právnickým osobám, pričom peniaze z predaja si nechal pre seba. Ďalšie autá sa chystal predať. Polícia doteraz pátra po štyroch autách, zvyšné vozidlá už má ministerstvo naspäť. Dominik spôsobil podľa polície ministerstvu škodu za 174 432 eur. Stíhajú ho na slobode. Prípad ďalej vyšetrujú.

Zmizlo dvadsať služobných áut

Denník Nový Čas v máji informoval o škandále na ministerstve hospodárstva, kde pri pravidelnej kontrole zistili, že im zmizlo 20 služobných áut. Prepustili preto referenta dopravy Dominika, ktorý robil predtým šoféra pre Kanceláriu ministra hospodárstva Juraja Miškova. Podľa denníka zmizli väčšinou staršie a nepoužívané referentské autá Golf a Passat s rokom výroby od 2005 do roku 2008.

„Rezort hospodárstva sa stal obeťou bezprecedentného podvodného konania zamestnanca, ktorý previedol autá patriace ministerstvu na svoju osobu a následne ich previedol na tretie osoby,“ povedal vtedy novinám hovorca ministerstva Stanislav Jurikovič. Podľa informácií denníka Bratislavčan Dominik pracoval na ministerstve asi štyri roky. Nastúpil za ministrovania Juraja Miškova, robil šoféra kancelárie ministra. „Nebol to môj osobný šofér, mňa vozili z Úradu pre ochranu ústavných činiteľov. Videl som ho asi raz v živote,“ povedal v máji denníku exminister Miškov.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie MH Ministerstvo hospodárstva SR