Róbert Bezák by mal požehnať nové obchodné centrum v Trnave

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Diskusia s Bezákom na Pohode
Bývalý trnavský arcibiskup Róbert Bezák počas diskusie na festivale Bažant Pohoda 2013. Trenčín, 13. júl 2013. Foto: SITA/Jozef Jakubčo

TRNAVA 17. novembra (WEBNOVINY) – Okrem holandského futbalového klubu Ajax Amsterdam dostane pozvánku na otvorenie športovo – obchodného centra City Arena v Trnave aj emeritný trnavský arcibiskup Róbert Bezák.

Predstavitelia City Areny ho chcú požiadať, aby nový komplex pri jeho otváraní požehnal. Dokončenie jeho výstavby je naplánované na august 2015. Informovala o tom v tlačovej správe spoločnosť City Arena.

City Arena je s rozpočtom približne 70 miliónov eur najvýznamnejšia investícia v Trnave. Vyrastá na mieste technicky zastaraného futbalového Štadióna Antona Malatinského. Hlavným cieľom projektu je podľa investora prepojenie športového zážitku s príjemným nakupovaním a relaxom v komfortnom prostredí.

Futbalový štadión bude spĺňať všetky kritériá UEFA pre hranie medzištátnych zápasov a bude slúžiť aj pre kultúrno-spoločenské akcie. City Arena ponúkne 19-tisíc miest pre športových fanúšikov, 28-tisíc štvorcových metrov obchodných priestorov, 600 miest v kino-multiplexe a tisíc parkovacích miest v suteréne objektu. Na futbalový štadión prispeje prostredníctvom Slovenského futbalového zväzu aj štát dotáciou 13 miliónov eur.

Obľúbeného Róberta Bezáka odvolali z čela Trnavskej arcidiecézy v lete 2012. Pápež Benedikt XVI. sa tak rozhodol na základe apoštolskej vizitácie, ktorá sa uskutočnila začiatkom roku 2012. V decembri 2013 Róbert Bezák odišiel do kláštora redemptoristov v Bussolengu neďaleko talianskej Verony. V tamojšom kláštore začal život rehoľníka.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Arcibiskup Róbert BezákBenedikt XVI.Pápež Benedikt XVI.Róbert Bezák