Voľby by vyhral Smer, z druhého miesta by sa radovala Sieť

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať

BRATISLAVA 20. novembra (WEBNOVINY) – Parlamentné voľby by podľa prieskumu agentúry Focus vyhrala strana Smer-SD so ziskom 34 percent a v parlamente by obsadila 73 kresiel. Respondenti odpovedali na otázku „Predstavte si, že by sa parlamentné voľby konali tento víkend a kandidovali by nasledujúce politické strany. Ktorej strane by ste dali svoj hlas?“

Na druhom mieste by skončila strana Sieť s 12,5 percenta s 26 poslancami v NR SR. Prvú trojicu uzatvára Kresťanskodemokratické hnutie (KDH) s 8,8 percenta. V parlamente by obsadili 19 kresiel.

Na štvrtom mieste so ziskom 7,8 percenta skončilo hnutie OĽaNO (17 poslancov), do parlamentu by sa dostal aj Most-Híd so ziskom sedem percent hlasov a teda 15 poslancami. Do parlamentu by sa podľa prieskumu nedostali strany SNS ani SMK, obe so ziskom 4,6 percenta, ani strana SaS (4,3 percenta) a SDKÚ-DS (4,2 percenta). NOVA by podľa Focusu získala 2,4 percenta, KSS 2,2 percenta a strana TIP by získala 2,1 percenta.

ĽS Naše Slovensko aj Strana zelených by získali po 1,5 percenta hlasov, Národ a spravodlivosť – NS 1,3 percenta. Podľa prieskumu agentúry Focus by ani jedno percento nezískala Zmena zdola-Demoktratická únia Slovenska (0,7 percenta). Pol percenta respondentov odpovedalo, že by volili inú stranu. Voliť by nešlo 18,1 percenta respondentov a 14,8 percenta odpovedalo „neviem“ alebo „nechcem odpovedať“.

Agentúra Focus robila prieskum v dňoch 4. až 12. novembra na vzorke 1064 respondentov formou osobných rozhovorov. Vzorka reprezentuje populáciu SR nad 18 rokov z hľadiska pohlavia, veku, vzdelania, národnosti, veľkostných kategórií sídiel a krajského členenia.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať