Elektrárne varujú pred podvodníkmi, od Slovákov berú peniaze

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Domácnosť, elektrina, euro
Foto: Ilustračné, SITA/Tomáš Benedikovič

BRATISLAVA 21. novembra (WEBNOVINY) – Spoločnosť Západoslovenská energetika (ZSE) varuje pred podvodníkmi, ktorí sa vydávajú za zástupcov elektrární a vymáhajú od zákazníkov peniaze za výmenu elektrometra.

Spoločnosť na to upozornili samotní zákazníci, povedala pre agentúru SITA hovorkyňa Západoslovenskej energetiky Michaela Dobošová. Na podvodníkov upozornili v Nitrianskom kraji, podľa Dobošovej sa však nedá vylúčiť, že sa postupne presunú aj do iných regiónov.

ZSE upozorňuje svojich zákazníkov, aby boli ostražití pred osobami, ktoré od nich žiadajú platbu v hotovosti. „Všetky platby, ktoré súvisia s dodávkou a distribúciou elektriny a plynu, sa realizujú vo forme faktúr. Zástupcovia spoločnosti ZSE nikdy nevyžadujú úhradu faktúry alebo iné platby v hotovosti,“ tvrdí Dobošová.

Dodala, že výmena elektrometrov je bezplatná a zákazníkov vopred písomne informujú, keďže musia byť pri výmene. Zástupca spoločnosti zároveň musí byť viditeľne označený preukazom a ak majú zákazníci pochyby o dôveryhodnosti zástupcu, môžu si to overiť na Zákazníckej linke ZSE Energia 0850 111 555 alebo Západoslovenskej distribučnej 0850 333 999.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie ZSE Západoslovenská energetika