Len hyeny môžu organizovať protesty pred domom, tvrdí Fico

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Ľudia vyzývajú predsedu parlamentu Pašku, aby odstúpil
Protestné zhromaždenie za odstúpenie predsedu parlamentu Pavla Pašku sa konalo v košickom mestskom parku pred stavbou, v ktorej býva. Požiadavku vyjadrili protestujúci aj nápisom zo sviečok na prahu objektu. Protest organizoval poslanec NR SR Alojz Hlina v súvislosti s predraženým nákupom CT prístroja a nabaľovaním sa niektorých ľudí v zdravotníctve. Košice, 11. november 2014. Foto: Foto: SITA/Marián Angelovič

BRATISLAVA 23. novembra (WEBNOVINY) – Predseda vlády Robert Fico meno kandidáta na nového predsedu parlamentu predstaví v pondelok na predsedníctve strany. K tomu, či to bude minister kultúry Marek Maďarič Fico zareagoval protiotázkou, prečo si niekto sadne za počítač a napíše, čo sa mu prisnilo.

Obrazom: Pred rezidenciou Pavla Pašku protestovali stovky ľudí

V relácii televízie TA3 V politike odchod doterajšieho predsedu parlamentu Pavla Pašku, ale aj jeho podpredsedníčky Renáty Zmajkovičovej a ministerky zdravotníctva Zuzany Zvolenskej Fico označil za „veľké rozhodnutie“. Podľa neho Paška ochraňoval svoju rodinu. „Keď sa rozhodol, prišiel telefonát, prijali sme jeho rozhodnutie. Bude ďalej pracovať ako podpredseda strany SMER.“

Fico nazval protestujúcich bláznami

Opozičných poslancov protestujúcich pred domom Pavla Pašku v Košiciach označil za bláznov a polobláznov: „Nebudem odopierať ľuďom právo sa zhromažďovať, ale bláznom a polobláznom budem upierať právo, aby štvali ľudí a prenášali to do ulíc. Môže to viesť k veciam, ktoré nebudú pekné. Nikomu neželám to, čo Paškovi. Toto môžu urobiť len ľudské hyeny, aby organizovali mítingy pred niekoho domom. Ak chcú súperiť, na to sú parlamentné voľby,“ povedal Fico a zároveň vyzval opozíciu, aby predložila lepší model riadenia krajiny.

Obrazom: Protest za odstúpenie Pavla Pašku

Fico tiež chce, aby KDH prevzalo zodpovednosť za prenájom CT zariadenia za 1,7 milióna eur, ktorý podpísal bývalý minister zdravotníctva za KDH Ivan Uhliarik.

Nový predseda musí zvládnuť nápor

Predseda strany Most-Híd Béla Bugár priznal, že síce strana stratila v komunálnych voľbách sever, posilnila však na južnom Slovensku, hoci aj tam pochybila v Dunajskej Strede a Komárne. Podľa Bugára to dokazuje, že spolupráca so Stranou maďarskej komunity (SMK) nevychádza. Zároveň tiež vylúčil možnosť koalície so stranou SMER-SD po parlamentných voľbách 2016. „My si takúto spoluprácu nevieme predstaviť,“ povedal Bugár.

Na rozdiel od Fica vidí Bugár v odstúpení Pašku nielen snahu ochrániť rodinu, ale SMER. „Ja do jeho hlavy nevidím, ale premiér povedal vetu, že o tom vedeli. Takže to nebolo také náhle rozhodnutie. Smer vedel, aké problémy im táto kauza robí, majú prieskumy verejnej mienky pre vlastnú potrebu, vedeli, že tie útoky budú pokračovať, takže chránili aj stranu SMER. Takže nielen rodinu, čomu rozumiem, lebo to si chráni každý,“ povedal Bugár.

Tiež vylúčil, že zahlasujú za akékoľvek meno. Podľa Bugára to musí byť niekto so skúsenosťami a kto zvládne nápor, keď bude parlament hlasovať o rozpočte.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Béla BugárIvan UhliarikMarek MaďaričPavol PaškaRobert Fico