Firma Pašku má podľa Matoviča všetky znaky práčky na peniaze

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Matovic
Líder hnutia OĽaNO Igor Matovič na tlačovej besede o nahrávkach predsedu strany Sieť Radoslava Procházku. Bratislava, 23. júl 2014. Foto: SITA/Jozef Jakubčo

BRATISLAVA 24. novembra (WEBNOVINY) – Predseda hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) Igor Matovič vyzýva premiéra Roberta Fica, aby preveril, či spoločnosť bývalého predsedu parlamentu Pavla Pašku KOMED s. r. o. neprela špinavé peniaze.

„Vyzývam premiéra Roberta Fica, aby spravil všetky kroky vedúce k zaisteniu účtovných dokladov v tejto firme s jediným zamestnancom, ktorá z obratu 13,5 milióna korún dokázala urobiť zisk 10 miliónov korún. Má to všetky znaky toho, čomu sa hovorí práčka na peniaze,“ povedal v pondelok pred novinármi Matovič.

.

Obrazom: Pred rezidenciou Pavla Pašku protestovali stovky ľudí

Líder obyčajných ľudí upozornil, že informácie o firme Pavla Pašku mal aj premiér Robert Fico. Matovič naznačil, že podľa toho, čo počul, sa KOMED s. r. o. „chystá upratať zo sveta a prepísať na bieleho koňa“.

Prednedávnom Paškovi predseda hnutia NOVA Daniel Lipšic vyčítal, že v majetkovom priznaní nepriznal príjmy z prevodu obchodných podielov svojich spoločností, ktoré predal v roku 2008, rovnako ani zisky spoločnosti KOMED s. r. o. z rokov 2011 a 2013, v ktorej je Paška jediným spoločníkom. Paška sa bránil tým, že zákon to explicitne neuvádza.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Daniel LipšicIgor MatovičPavol PaškaRobert Fico
Firmy a inštitúcie OĽaNO Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti