V obci Turie SPPoločne otvoríme FITpark pre seniorov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia

BRATISLAVA 24. novembra (WBN/PR) – V utorok, 25. novembra, slávnostne otvoríme fitness park pre seniorov v obci Turie. Projekt bol realizovaný vďaka finančnej podpore verejnoprospešného programu SPPoločne, ktorý v tomto roku vyhlásili SPP a Nadácia SPP.

Aktívnemu pohybu na čerstvom vzduchu sa od zajtra budú venovať v obci Turie nielen deti, ale aj dôchodcovia. Vďaka úspešnému projektu s názvom „FITpark pre seniorov“ tu vyrástol prvý vonkajší športový priestor pre starších občanov. Tešia sa z neho nielen seniori, ale aj mladšie ročníky. Turania vítajú nové možnosti pre ľudí v pokročilom veku, na ktorých sa častokrát zabúda. „V dnešnej dobe nie je problém vybudovať ihriská pre deti a mladistvých, ale na seniorov sa v takomto prípade vôbec nemyslí,“ povedala nám Mgr. Veronika Turská z Občianskeho združenia DSS Turie a dodáva, „rozhodli sme pre nich vybudovať miesto, kde budú môcť stráviť plnohodnotne svoj voľný čas.

Veľmi nás teší, že sme mohli v rámci tretieho ročníka SPPoločne pomôcť zrealizovať tento projekt, vďaka ktorému získali starší občania možnosť zlepšovať si svoju fyzickú kondíciu. A tak vzniklo miesto, kde sa môžu stretávať a nadväzovať vzťahy,“ podotkla Ľubica Oreská, špecialistka korporátneho imidžu, CSR a sponzoringu spoločnosti SPP.

Projekt „FITpark pre seniorov“ bol zrealizovaný vďaka finančnej podpore programu SPPoločne, ktorý úspešne prebieha už tretí rok pod záštitou spoločnosti SPP a Nadácie SPP. Je založený na adresnej pomoci konkrétnym ľuďom a komunitám vo všetkých regiónoch Slovenska. Základným kameňom účasti v programe je prihlásenie projektu do jednej z dvoch kategórií: SPPoločne pre ľudí a SPPoločne pre domovinu. Následne prebieha užší výber projektov odbornou hodnotiacou komisiou a verejné on-line hlasovanie. Počas tretieho ročníka projektu si finančnú pomoc v celkovej výške 200 000 eur nakoniec rozdelilo 37 projektov, medzi nimi aj vybudovanie fitness parku v obci Turie. Viac informácií o programe je možné získať na stránke www.sppolocne.sk.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie SPP Slovenský plynárenský priemysel