Štvorlístok má na krku bankový podvod, išlo o státisíce eur

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Peniaze
ilustračné foto Foto: Shutterstock

PREŠOV 24. novembra (WEBNOVINY) – Prešovskí kriminalisti odhalili bankový podvod organizovanej skupiny, pri ktorom išlo až o 900-tisíc eur.

V prípade je obvinená jedna žena a traja muži, všetci skončili vo väzbe a prípad polícia ďalej vyšetruje. Agentúru SITA o tom informovala prešovská policajná hovorkyňa Jana Migaľová. Za všetkým podľa polície stojí 35-ročný Kamil z Prešova, ktorý celý plán zosnoval.

Ingrid prevádzala peniaze z účtov

Na jeho podnet vykonala 37-ročná Ingrid ako pracovníčka jednej z bánk v Prešove neoprávnené bankové operácie, pri ktorých z dvoch terminovaných účtov previedla na prechodný účet najskôr 370-tisíc eur a potom 530-tisíc eur.

Peniaze následne previedli na ďalšie vytvorené účty a postupne z týchto účtov vyberali peniaze, zväčša po 10-tisíc až 25-tisíc eur. S výbermi z bankových účtov pomáhali Kamilovi aj dvaja Košičania – 40-ročný Patrik a 55-ročný Marián, ktorý mali podľa dohody dostať províziu 400-tisíc eur. Kamil a Ingrid si podľa polície chceli nechať 500-tisíc eur. Podvodu sa štvorica obvinených dopúšťala v októbri.

Muži môžu dostať aj 20 rokov

Ingrid je obvinená z obzvlášť závažného zločinu porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku. V prípade preukázania viny jej hrozí 10 až 15 rokov väzenia. Patrik a Marián čelia obvineniu z obzvlášť závažného zločinu legalizácie príjmu z trestnej činnosti. Kamil, ktorý podľa polície celý plán vymyslel, čelí tiež obvineniu z obzvlášť závažného zločinu legalizácie príjmu z trestnej činnosti ako aj obvineniu zo zločinu porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku.

Traja muži si v prípade dokázania viny môžu za mrežami odsedieť 12 až 20 rokov. Z celej sumy 900-tisíc eur, ktorú obvinení previedli z účtov, sa polícii podarilo zaistiť a vrátiť 459 455 eur. Polícia urobila štyri domové prehliadky a jednu prehliadku nebytových priestorov.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia