Most-Híd mení ľudí, predsedníctvo rozhodne o zmenách

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Most híd
Sprava: Poslanec NR SR za stranu Most-Híd a kandidát strany do volieb do Európskeho parlamentu József Nagy, predseda strany Béla Bugár a poslanec NR SR Zsolt Simon, ktorý povedie eurokandidátku strany Most-Híd počas tlačovej besedy strany Most-Híd po zasadnutí republikovej rady na tému: stranícka kandidátka do volieb do Európskeho parlamentu. Foto: SITA/Ján Slovák

BRATISLAVA 29. novembra (WEBNOVINY) – Predsedníctvo a Republiková rada Most-Híd budú v sobotu hodnotiť výsledky komunálnych volieb. Z nich vyplynú aj personálne zmeny.

„Predsedníctvo bude riešiť personálne zmeny, o ktorých predloží správu rade,“ povedal pre agentúru SITA podpredseda Most-Híd László Solymos. Poslanec parlamentu Gabriel Csicsai dobrovoľne skončil po komunálnych voľbách ako okresný predseda strany Most-Híd v Dunajskej Strede.

Ako povedal dnes pre agentúru SITA, funkcie sa vzdal, pretože v okrese nedopadli voľby pre stranu podľa očakávaní. „Je to normálna politická kultúra, že funkcionár ponúkne funkciu,“ povedal. Jeho nástupcu dnes schváli republikové predsedníctvo.

Straníckej funkcie sa vzdal v Dunajskej Strede po neúspešnom výsledku komunálnych volieb pre Most-Híd aj europoslanec József Nagy. „Mal som iné predstavy o výsledku,“ povedal Nagy pre agentúru SITA. Nagya v komunálnych voľbách zvolili za poslanca mestského zastupiteľstva v Dunajskej Strede, svojho mandátu sa však vzdal. Nastúpil po ňom ako náhradník František Vangel, ktorému chýbalo k zvoleniu 18 hlasov. Vangel je rovnako ako Nagy členom strany Most-Híd.

K výmene už došlo aj v Bratislave. Predsedníctvo strany odvolalo z funkcie okresného predsedu v Bratislave Attilu Horvátha. Na jeho miesto dosadilo krajského podpredsedu Rastislava Žitného.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Gabriel CsicsaiJózsef NagyLászló Sólymos
Firmy a inštitúcie Most-Híd