Obrazom: Kiska hostil deti z domovov, Palác sa rozžiaril

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Prezidentský palác sa rozžiari, Kiska hostí deti z domovov
Prezident SR Andrej Kiska (vpravo) počas mikulášskeho stretnutia s deťmi z detských domovov, krízových centier a zo sociálne slabých rodín. Bratislava, 2. december 2014. Foto: SITA/Jozef Jakubčo

BRATISLAVA 2. decembra (WEBNOVINY) – V Prezidentskom paláci v utorok popoludní zavládla veselá predvianočná atmosféra. Prezident Andrej Kiska privítal deti z viacerých detských domovov a krízových centier. Spolu rozsvietili vianočný stromček a s ním aj vianočnú výzdobu celého Prezidentského paláca. Deti hlave štátu pripravili program v podobe tanca či piesní.

„Ja som veľmi rád, že práve v tejto miestnosti, kde sú prijímané tie najdôležitejšie osobnosti z celého sveta, som mohol prijať podľa mňa tých najcennejších – malé deti,“ komentoval stretnutie s deťmi prezident.

Obrazom: Prezident Kiska hostil v Paláci deti z domovov

Za hlavou štátu v utorok pricestovali deti z Detského domova z Trnavy, Veľkých Kapušian, Turzovky, deti z krízových centier zo Žiliny, Nitry, Košíc a deti z Nadácie Úsmev ako dar. Deti z každého detského domova či krízového centra odovzdali Andrejovi Kiskovi poväčšine vlastnoručne zhotovený darček a sami si odniesli mikulášsky balíček so sladkosťami.

Prezidentský palác bude aj tento rok osvetlený vianočnou výzdobou. „Vysvietenie budovy bude v tomto roku len v menšej intenzite a rozsahu. Náklady na elektrickú energiu nepresiahnu plánované náklady na energie v Kancelárii prezidenta SR, pretože osvetlenie je zabezpečované úspornými LED žiarovkami,“ informovali z tlačového oddelenia kancelárie prezidenta. Osvetlenie paláca je plánované od 2. decembra do 6. januára budúceho roka.

Prezidentský palác sa rozžiari, Kiska hostí deti z domovov
Foto: SITA/Jozef Jakubčo
Prezidentský palác sa rozžiari, Kiska hostí deti z domovov
Foto: SITA/Jozef Jakubčo

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Andrej Kiska