Mimovládka pozýva Fica na cestu vlakom z Bratislavy do Košíc

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Fico
Predseda strany SMER-SD Robert Fico, Foto: SITA/Diana Černáková

BRATISLAVA 2. decembra (WEBNOVINY) – Občianske združenie Nová Generácia poslalo na úrad vlády ako pozvánku lístok na vlak pre premiéra Roberta Fica, aby predseda vlády mohol na vlastnej koži zažiť, ako reálne vyzerá piatková cesta vlakom z Bratislavy.

„Populistický a nezodpovedný návrh vlády Roberta Fica je v platnosti už dva týždne a tí, ktorí cestujú vlakmi, sú svedkami nezvládnutej situácie a absolútnej nepripravenosti zo strany ZSSK a štátu. Cestujúci musia čakať na lístky v dlhých radoch. Niekoľkokrát sa stalo, že cestujúci svoj vlak nestihol pre dlhé rady na staniciach. Ako môžeme vidieť na fotkách, vlaky sú preplnené a kvalita cestovania sa výrazne zhoršila,“ argumentuje predseda Novej Generácie Tomáš Smutný.

Obrazom: Aktivisti vidia za vlakmi zadarmo populizmus

Pozvánka na cestu vlakom

Fica preto pozývajú, aby s členmi združenia absolvoval cestu v piatok 5. decembra rýchlikom R 611 z Bratislavy do Trenčína, ktorý ide do Košíc. „Odsudzujeme jeho pokrytectvo a fotenie sa 17. novembra v jedálenskom vozni, do ktorého boli študenti vopred vybratí,“ podotkol na Ficove aktivity pri spustení jazdenia zadarmo pre mladých a dôchodcov Smutný.

Ak Fico naozaj verí, že cesta vlakom vyzerá tak ako jedálenský vozeň 17. novembra, Nová Generácia s ľútosťou tvrdí, že premiér našej krajiny absolútne nepozná pomery a životnú úroveň na Slovensku. „Vyzývame ho, aby sa zo svojho luxusného sídla Bonaparte na Úrad vlády SR nevozil len vo vládnej limuzíne, ale aby prišiel medzi ľudí a začal riešiť skutočné problémy krajiny,“ uzatvára Smutný.

Čo hovoríte na krok Ficovej vlády, že deti, žiaci, študenti a dôchodcovia budú cestovať vo vlakoch zadarmo?

Mimovládka už spustila aj petíciu

Nová Generácia spustila začiatkom novembra internetovú petíciu proti bezplatným vlakom pre študentov a dôchodcov, zatiaľ ju podpísalo 28 983 občanov. „Vieme, že nič nie je zadarmo a všetky náklady budú hradené z daní nás, daňovníkov,“ píše sa v petícii. „Súhlasíme s pomocou pre študentov aj seniorov. Odsudzujeme však pomoc nezodpovednými a populistickými spôsobmi. Vyzývame premiéra, aby študentom pomáhal radšej získavať prax počas štúdia ako 40-ročnými vlakmi zadarmo,“ uviedol Smutný.

Nárok na bezplatné cestovanie vo vnútroštátnej železničnej osobnej doprave majú na základe rozhodnutia vlády od 17. novembra deti do 15 rokov, žiaci a študenti denného štúdia do 26 rokov, osoby, ktoré dovŕšili 62 rokov a všetci poberatelia dôchodkov podľa zákona o sociálnom poistení.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Robert Fico