U Rožňavčana našli arzenál munície, v práci rozoberal granát

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Municia
Policajti našli u muža väčšie množstvo granátov a vojenskej munície z obdobia druhej svetovej vojny. Foto: SITA/KR PZ Košice

ROŽŇAVA 2. decembra (WEBNOVINY) – Väčšie množstvo granátov a vojenskej munície z obdobia II. svetovej vojny našli policajti u 34-ročného Rožňavčana. Išlo o ručné, delostrelecké a puškové granáty, delostrelecké míny, muničné komponenty, zapaľovače do granátov, signálne náboje a pušný prach.

Muníciu, ktorá podlieha evidenčnej povinnosti alebo nie je dovolená, minimálne od začiatku tohto roka muž vyhľadával hlavne v lesoch v okolí Rožňavy, skladoval ju vo svojom byte a dokonca priamo na pracovisku rozoberal mínometný granát bez stabilizátora.

Ako agentúru SITA informoval košický policajný hovorca Alexander Szabó, zaistená munícia poputovala na expertízu, v prípade je začaté trestné stíhanie vo veci pre nedovolené ozbrojovanie a obchodovanie so zbraňami. Trestná sadzba za takýto čin je tri až osem rokov.

Od začiatku decembra do konca mája budúceho platí na Slovensku už tretia zbraňová amnestia. Občania môžu beztrestne odovzdať svoje nelegálne držané strelné zbrane a strelivo na ktoromkoľvek policajnom útvare. Tie následne poputujú na expertízu a zaevidovať si ich budú môcť pod podmienkou, že spĺňajú požiadavky na držanie alebo nosenie zbrane a nebol nimi spáchaný trestný čin.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať