Do SaS vstúpil politológ, Sulík avizoval aj ďalšie prírastky

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
SaS dá na predvolebnú kampaň takmer 800 tisíc eur
Predvolebná kampaň strany SaS bude stáť maximálne 800-tisíc eur. Ako uviedol šéf volebnej kampane SaS Juraj Miškov, strana pred voľbami v roku 2010 vynaložila na kampaň 528 000 eur. Teraz to bude o niečo viac. Peniaze na kampaň má SaS zo štátneho rozpočtu, ktoré dostáva ako parlamentná strana. Na kampaň využije aj peniaze z členských príspevkov. Foto: SITA/Tomáš Somr

BRATISLAVA 4. decembra (WEBNOVINY) – Do strany Sloboda a Solidarita (SaS) vstupuje politológ Martin Klus. Klus je vysokoškolský pedagóg, prorektor banskobystrickej univerzity Mateja Bella. V strane bude pôsobiť ako teamlíder pre zahraničnú politiku. Bude formovať program zahraničnej politiky.

Sulík hovorí aj o ďalších prírastkoch

Bude sa venovať aj volebnému systému, kde chce SaS predstaviť viacero zmien na vylepšenie. „SaS je jediná liberálna strana založená na ekonomickej a osobnej slobode. Sme založený na odborníkoch. Náš najnovší prírastok zapadá do toho, čo sme,“ povedal vo štvrtok na tlačovej besede predseda SaS Richard Sulík.

Podľa neho Klus je mladý človek, ktorý je všeobecne vnímaný ako odborník a ako odborník bude aktívny aj v SaS. „Nie je to prvý ani posledný prírastok do SaS. Predpokladám, že ešte tento rok predstavíme jednu posilu,“ vyhlásil Sulík.

Klus sas
Foto: SITA/Ján Slovák

Klusa zaujala SaS po odbornej stránke

Podľa Klusa občania v Banskej Bystrici rozhodli o jeho prechode od politológie k politike, keď ho s veľkým náskokom zvolili za komunálneho poslanca. Preto pozitívne reagoval na ponuku Sulíka a súhlasil s prechodom od teoretických k praktickým krokom. „SaS ma zaujala odborne, pretože vždy mala odborne pripravený program.“ Klus bude ďalej pokračovať ako prorektor. „Dokážeme jasne oddeliť aktivity, ktoré súvisia so SaS a prorektorskou činnosťou,“ vyhlásil Klus.

V septembri SaS predstavila novú členku – Romanu Schlesinger z občianskeho združenia Queer Leaders Forum, ktoré sa venuje právam LGBTI osôb. „Veríme, že jej vstup k nám presvedčí ľudí, ktorých sme sklamali tým, že sme témy osobných slobôd nepresadzovali dosť razantne,“ povedal v septembri predseda SaS Richard Sulík, podľa ktorého išlo o posilnenie liberálneho tímu.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Martin KlusRichard Sulík
Firmy a inštitúcie SaS Sloboda a Solidarita