Štvrtina Slovákov by na Vianoce uvítala peniaze ako darček

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Vianoce darceky dieta knihy
Foto: ilustračné, Thinkstock

BRATISLAVA 8. decembra (WEBNOVINY) – Na Vianoce by si približne tretina ľudí želala dostať oblečenie (31 percent) alebo knihu (29 percent). Štvrtina by sa potešila parfumu (24 percent) a peniazom (23 percent).

Ženy by si želali pre ne tradičné veci

Podľa prieskumu by respondenti pod stromček chceli dostať aj mobily a smartfóny (16 percent), zájazdy (16 percent), počítače a notebooky (15 percent), bežnú kozmetiku (12 percent), obuv či kabelky (12 percent). Vyplýva to z prieskumu agentúry TNS, ktorý robila na reprezentatívnej vzorke 1000 respondentov v novembri. Agentúru SITA o tom informovala Vladimíra Bunčáková z agentúry TNS.

Ženy by si podľa prieskumu chceli pod vianočným stromčekom nájsť hlavne oblečenie, knihy, parfumy, klenoty, hodinky, luxusnú pleťovú či dekoratívnu kozmetiku, nábytok a bytové doplnky. Muži sa na Vianoce potešia spotrebnej elektronike, smartfónom, notebookom a potrebám pre domácich majstrov.

Mladých Slovákov by potešili tablety

Mladých ľudí by najviac potešilo oblečenie, peniaze, smartfóny, notebooky a tablety, starší ľudia si želajú potreby pre domácich majstrov, knihy a vitamíny. Podľa prieskumu agentúry TNS by knihy ako darčeky urobili radosť ľuďom s vyšším vzdelaním, respondenti s nižším vzdelaním by si pod vianočný stromček želali skôr peniaze, oblečenie, mobily, notebooky, fotoaparáty a darčekové poukážky.

Podľa prieskumu bude aj tento rok väčšina Slovákov nakupovať prevažne oblečenie (56 percent), dve pätiny kúpia knihy (43 percent) a hračky (40 percent). Tretina prekvapí svojich blízkych pod vianočným stromčekom parfumom (33 percent) a bežnou kozmetikou (32 percent). Medzi darčekmi nebudú chýbať ani peniaze, športové oblečenie a obuv, luxusná pleťová a dekoratívna kozmetika, obuv a kabelky.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať