Opití mladíci napadli taxikára, s nožom v ruke mu vzali auto

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Protestná jazda taxikárov
Protestná jazda taxikárov proti neriešeniu problémov, ktorú zorganizovalo Občianske združenie taxikárov z Bratislavy. Foto: SITA/Marián Peiger

ŽILINA 5. decembra (WEBNOVINY) – Dvaja tínedžeri z okresu Čadca s nožom v ruke prepadli 39-ročného taxikára z Námestova.

Šestnásťročný Ján a jeho 19-ročný kamarát Miroslav sa dohodli, že ho okradnú o auto. Ján vo štvrtok skoro ráno z Miroslavovho mobilu zavolal taxík do Olešnej, aby ich zaviezol k chatke v Staškove.

Pri chate mu kázali ísť ďalej. Keď mu povedali, že sa má otočiť, Ján priložil taxikárovi ku krku nôž, Miroslav ho držal za plece. Taxikár sa bránil a podarilo sa mu ujsť. Útočníci odišli v jeho Škode Octavii, v obci Povina ich však zastavila hliadka. Pokúšali sa uniknúť a ukryť sa pri rieke Kysuca, kde ich zatkli a dali im fúkať. Ján mal v dychu 1,52 promile, Miroslav 1,13 promile.

Obvinili z lúpeže a ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Jána navrhol vyšetrovateľ stíhať vo väzbe. Ako uviedla hovorkyňa žilinskej krajskej polície Jana Balogová, hrozí im trest väzenia na sedem až dvanásť rokov.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia