Sieť chce, aby sa parlamentné voľby konali už v roku 2015

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Ustanovujúci snem strany Sieť
Radoslav Procházka píše posolstvo na mapu Slovenska počas ustanovujúceho snemu strany Sieť. Žilina, 1. september 2014. Foto: SITA/Milo Fabian

BRATISLAVA 8. decembra (WEBNOVINY) – Domáci politický vývoj a ochrana národno-štátnych záujmov Slovenska si vyžaduje konanie parlamentných volieb už v priebehu budúceho roka, zhodli sa v sobotu v Hodruši Homroch v okrese Žarnovica členovia Rady slovenských regiónov Siete (RSR). Agentúru SITA o tom informoval hovorca strany Sieť Ján Orlovský.

Na návrh predsedu Siete Radoslava Procházku Rada slovenských regiónov prijala uznesenie, v ktorom apeluje na poslancov národnej rady, aby v utorok hlasovaním v parlamente podporili návrh strany Sieť na štátnu garanciu miest v predškolských zariadeniach, a to pre každé dieťa, ktorého rodičia o takéto miesto požiadajú.

Pilierom zostáva praktická pomoc rodinám

Praktická pomoc rodinám musí zostať hlavným pilierom programového úsilia Siete. RSR oceňuje postup vedenia Siete pri príprave návrhov na efektívnu verejnú kontrolu nakladania so spoločnými peniazmi občanov Slovenska.

Nedávno schválený vládny návrh zákona o schránkových firmách považujú členovia rady za nedostatočný a žiadajú vedenie Siete, aby vo vzťahu k vláde aj naďalej pokračovalo v tlaku na prijatie skutočného riešenia. Jeho súčasťou musí byť aj zavedenie hmotnej zodpovednosti politikov, ktorá je ako priorita zakotvená priamo v stanovách Siete.

Na zasadnutí sa zúčastnili starostovia za Sieť

Rada slovenských regiónov Siete je presvedčená, že rastúci vzdor občanov Slovenskej republiky vyžaduje, aby sa parlamentné voľby konali už v priebehu budúceho roka. „Takýto postup je okrem vzdoru ľudí opodstatnený aj národno-štátnymi záujmami republiky pri jej príprave na slovenské predsedníctvo EÚ,“ píše sa v uznesení.

Radu slovenských regiónov Siete tvoria predsedovia miestnych centier a členovia Predsedníctva Siete. Na zasadnutí sa zúčastnili zvolení starostovia za túto politickú stranu, ako aj viacerí nezávislí primátori, napríklad primátorka Zvolena Lenka Balkovičová.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Lenka Balkovičová
Firmy a inštitúcie NR SR Národná rada Slovenskej republiky