Raši zložil sľub, z Košíc chce spraviť atraktívne mesto

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Rasi
Richard Raši. Foto: SITA/Marián Peiger

KOŠICE 8. decembra (WEBNOVINY) – Novozvolený primátor Košíc Richard Raši a 41 mestských poslancov v pondelok na ustanovujúcom mestskom zastupiteľstve zložili predpísaný sľub. Ako povedal v inauguračnom prejave Raši, ktorý bude viesť mesto už druhé volebné obdobie, Košice sú mesto európske i historické, ale pritom aj moderné a tolerantné.

„Za uplynulé štyri roky sa Košice prebudili, dynamicky rozvíjali. Otvorili sa svetu a svet objavil Košice. Realizovali sme najvýznamnejší kultúrny projekt v rámci Slovenska – Európske hlavné mesto kultúry, pričom sme na 20 stavbách preinvestovali vyše 60 miliónov eur,“ zhodnotil Raši uplynulé volebné obdobie. Zdôraznil, že chce pokračovať v dobrých veciach v prospech obyvateľov. Chce, aby sa Košice stali atraktívnym miestom pre život Košičanov. Aby sa ďalej pretvárali z mesta hutníkov na mesto kreatívneho priemyslu.

Ešte pred skladaním poslaneckého sľubu sa Marek Kažimír vzdal poslaneckého mandátu. Ako Kažimír uviedol, vzdal sa preto, že obyvatelia ho zvolili za starostu košickej mestskej časti Krásna a nechce zastávať dve funkcie v samospráve, pričom ostáva riaditeľom neziskovej organizácie Zachráňme kaštieľ v Krásnej.

V meste Košice sa na komunálnych voľbách primátora a poslancov mestského zastupiteľstva (MsZ) 15. novembra zúčastnilo 34,45 percenta voličov.

Po slávnostnej časti pokračuje rokovanie pracovnou časťou mestského zastupiteľstva. Poslanci prerokujú návrhy na zmeny niektorých všeobecne záväzných právnych predpisov, návrh na zmenu náhrad poslancov, zvolia mestskú radu, budú sa kreovať poslanecké kluby.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Marek KažimírRichard Raši