Diaľnice a cesty sú zjazdné, pozor na zľadovatený sneh

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Auto, zima
Foto: ilustračné, Thinkstock

BRATISLAVA 10. decembra (WEBNOVINY) – Sledované úseky diaľnic a rýchlostných ciest na území SR sú zjazdné, povrch vozoviek je suchý alebo vlhký, informuje Slovenská správa ciest.

Cesty I., II. a III. triedy na území SR sú zjazdné. Povrch vozoviek je zväčša suchý alebo vlhký. V hornatejších oblastiach stredného a východného Slovenska sa na cestách nachádza miestami vrstva kašovitého alebo utlačeného snehu do 1-2 cm.

Horské priechody sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne suchý alebo vlhký. Miestami vrstva kašovitého snehu do jedného centimetra sa nachádza na horských priechodoch Vernár, Podspády a miestami vrstva zľadovateného snehu do jedného centimetra sa nachádza na priechodoch Huty, Vrchslatina.

Na diaľnici D1 v lokalite Matejovce – Poprad Tatry v smere Jánovce – Liptovský Mikuláš je obmedzená rýchlosti na 80 km/h pre snehové jazyky. Na vozovke ciest I/72 Čertovica – Kráľova Lehota, II/537 Liptovský Hrádok – Podbanské, II/584 Liptovský Mikuláš – Pavčina Lehota sa tvorí poľadovica. Úsek cesty I/64 Nitrianske Pravno – Fačkovské sedlo je uzatvorený pre vozidlá dlhšie ako 10 m a horský priechod Zbojská pre dopravu nad 3,5 t. Pre nízke teploty sa na mokrých alebo vlhkých vozovkách môže vytvárať poľadovica.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať