Vyše polovica Slovákov si myslí, že Fico ostane premiérom

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Robert Fico v Bruseli.
Foto: SITA/Diana Černáková

BRATISLAVA 10. decembra (WEBNOVINY) – Najlepšie predpoklady na funkciu premiéra spomedzi politikov má podľa Slovákov súčasný predseda vlády a šéf Smeru-SD Robert Fico.

Podľa prieskumu agentúry Polis, ktorý robili pre agentúru SITA od 1. do 7. decembra na vzorke 1463 respondentov, si to myslí 31,4 percenta opýtaných. Druhú priečku obsadil minister vnútra Robert Kaliňák, ktorého by si ako premiéra vedelo predstaviť 18,2 percenta respondentov.

Z opozície vyhráva Bugár

Z opozičných politikov najvyššie umiestnenie dosiahol predseda strany Most-Híd Béla Bugár, ktorý má predpoklady na funkciu premiéra podľa 15,4 percenta účastníkov prieskumu.

Lídra strany Sieť Radoslava Procházku by v premiérskom kresle rado videlo 11,9 percenta respondentov, predsedu parlamentu Petra Pellegriniho 9,5 percenta, šéfa diplomacie Miroslava Lajčáka 6,9 percenta a Luciu Žitňanskú z Mostu-Híd 6,6 percenta opýtaných. Nikto sa na funkciu premiéra nehodí podľa 11,1 percenta.

Väčšina vidí Fica ako premiéra

Robert Fico bude premiérom aj po ďalších parlamentných voľbách podľa 53,4 percenta respondentov. Ďalších 30,2 percenta účastníkov prieskumu si myslí, že Fico už predsedom vlády nebude a 16,4 percenta opýtaných nevedelo na otázku odpovedať.

Agentúra Polis tiež zisťovala, či ľudia očakávajú predčasné parlamentné voľby. Z výsledkov vyplýva, že 59,5 percenta opýtaných si nemyslí, že predčasné voľby budú. Naopak, očakáva ich 14,4 percenta respondentov a 26,1 percenta nevedelo odpovedať.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Béla BugárRobert FicoRobert Kaliňák
Firmy a inštitúcie Polis Slovakia