Negramotný starosta Žehry je vinný zo šafárenia v obci

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Sudy kladivko sudcovia justicia sudnictvo
Foto: ilustračné, Thinkstock

SPIŠSKÁ NOVÁ VES 12. decembra (WEBNOVINY) – Okresný súd v Spišskej Novej Vsi odsúdil starostu Žehry Ivana M. za nehospodárne nakladanie s peniazmi obce. Pre piatkový regionálny denník Korzár to potvrdila hovorkyňa Okresného súdu v Spišskej Novej Vsi Eva Herichová.

„Obžalovaný bol na hlavnom pojednávaní 9. decembra 2014 uznaný vinným z prečinu porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku, za čo mu bol uložený trest odňatia slobody v trvaní 15 mesiacov a výkon trestu mu bol podmienečne odložený na skúšobnú dobu v trvaní 24 mesiacov. Súčasne mu bol uložený trest zákazu činnosti výkonu všetkých volených verejných funkcií, kde by vykonával funkciu štatutárneho orgánu obce, a to na dobu 24 mesiacov,“ informovala Herichová. Ako potvrdila, rozsudok nie je právoplatný, pretože obžalovaný sa odvolal.

Pred štyrmi rokmi vykonal Najvyšší kontrolný úrad v Žehre kontrolu, ktorá potvrdila, že obec s obecnými peniazmi doslova hazarduje. Obec nedokázala dokladovať preplácanie bločkov za pohonné hmoty. Starosta údajne netušil, že sú problémy s bločkami. Keďže starosta nevie čítať ani písať, malo ísť o nevedomý a neúmyselný postup. Starosta Žehry sa preto necíti vinný.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať